– Do it simple, stupid

Denne ukas Kudos fra en seniordesigner med lidenskap for enkel design og strikking.

42136 76928 original
42142 19c42 original

Linda Hansen

er utdannet ved Norwich University of Art & Design i Storbritannia. I dag jobber hun som seniordesigner for Strømme Throndsen Design. Ved siden av å være designer driver hun også bloggen Loop.

Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

– Jeg er glad i design som kan fortelle en historie ved hjelp av så få virkemidler som overhodet mulig. Design som er strippet for lange avhandlinger og forklaringer, men som likevel står igjen med et budskap som ikke er til å ta feil av. Arcus' «Seksti» er et høytstående eksempel på nettopp dette. Her er det ingen tvil. Det ville ikke vært tvil for femti år siden, det var ikke tvil tidlig på 2000-tallet da Scandinavian Design Group designet den og det vil heller ikke være tvil om 100 år.

Ett av mine forbilder i bransjen sier det slik: «Do it simple, stupid!» Og han har så rett.

Det er et eller annet svært fascinerende ved å skape noe sakte, men sikkert, som likevel varer – ofte i generasjoner.

Nevn et inspirerende internasjonalt arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– Ved siden av å være grafisk designer er jeg lidenskapelig opptatt av strikking. Jeg driver bloggen LOOP og MÅ strikke hver eneste dag. Det er et eller annet svært fascinerende ved å skape noe sakte, men sikkert, som likevel varer – ofte i generasjoner.

– Strikketøyet har vel ikke akkurat rykte på seg for å være kult, men jeg blir mo i knærne når Stefan Marx finner frem pinnene og strikker et gigantisk teppe hvorpå hans rå typografiske uttrykk spiller den absolutte hovedrollen. Jeg elsker at de sarte og tilsynelatende tilfeldige ordene er skriblet ned i en rasende fart for så å bli strikket i det mykeste merinoull, maske for maske, sakte, men sikkert.


Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg sender (strikke)pinnen herved videre til jentene bak Darling Clementine: Tonje og Ingrid. Deres fantastiske illustrasjoner, nydelige, sarte fargepaletter og endeløse kreativitet kjennes igjen på mils avstand og er utrolig inspirerende. Jeg har kasser full av kortene deres og jeg vil likevel ha MER! Kanskje de hiver seg over strikketøyet i deres neste kolleksjon?