Nedtelling til Gullblyanten: Andreas i Brunch

Journalist og PR-rådgiver Andreas Øverland fra Brunch forteller om jobber han liker fra det siste året som har Gullblyanten-potensial.

87842 be7ad original
Fra «Go-Go Gorilla» for Vipps av POL med Einar Film.

Andreas Øverland, PR-rådgiver i Brunch.

Andreas Øverland

presenterer seg selv slik (på vår oppfordring):

– 33 år gammel, journalistutdannet fyr som er partner i det lille, vennlige og gradvis voksende byrået Brunch, sammen med de eminente kreatørene Markus Ivan Johansson og Simen Braathen.

– Ellers er jeg ganske opptatt av musikk. Og dyr. Elsker dyr. Favorittdyr, spør du? Vanskelig å ikke svare capybara, et overdimensjonert marsvin som elsker å svømme.

– Så. Nok om dyr. Eller er det egentlig det? Her er tre jobber jeg håper har gjort inntrykk på andre enn meg i året som har gått.

  • Vipps, «Go Go Gorilla» av Pol med Einar Film (regi: John Andreas Andersen)


– Gorilla. På hoverboard. Ekstremt reklamete reklame med reklamemusikk. Landets hyggeligste kokk i en birolle. Dette må da vinne det som vinnes kan?

  • «Heisann Montebello»/ «Adjø Montebello» av Karpe Diem med blant andre Little Big Sister (merkevare), Even Suseg (grafisk design) og Thea Hvistendal (regi).

karpediem.no


– Snakk om å utvikle konsept, fortelle historier og treffe målgrupper. 3 stappfulle spektrum-gigs som kulminerte i en superfet Thea Hvistendahl-regissert helaftens konsertfilm … sånn helt på tampen der. Finnes det en norsk populærkulturell merkevare som noen gang vært større? Fine griser bød dem på også. Hatten av.

– Absurd, morsom og uhyre relevant, med en finfin «stjel-stilen»-spread i front. Å få kampanjen på Dagsrevyen? Imponerende. Enda mer imponerende å tilby folk en falsk unnskyldnings-gravidmage på døra. To tomler opp og en alkoholfri skål fra Hausmannsgate!

***

Gullblyanten 2017

går av stabelen 2. mars 2018 på Radisson Blu Plaza i Oslo sentrum.

Øvrige datoer/frister:

  • Frist for innlevering av arbeider: 25. januar 2018 kl 23.50
  • Juryering: 8. og 9. februar
  • Påmeldingsfrist: 15. februar 2018