Nedtelling til Gullblyanten: Kaja og Josephine

McCann-teamet Kaja Koppang og Josephine Berntzen henter fram sine Gullblyant-favoritter.

81855 503bb original
Fra Statoil-kampanjen «Når gode råd er unge» av TRY.

Tekstforfatter Kaja Koppang og AD Josephine Berntzen hadde et rimelig begivenhetsrikt 2016: De begynte året i praksis hos McCann Oslo, og avsluttet praksisperioden ved å sjarmere seg til noen ukers jobb i McCann New York gjennom Instagram-kampanjen «InstaVitae». Dernest fulgte de opp med å vinne gull i Clios studentkategori med «The Silent Song». Teamet representerte også Norge under årets utgave av Future Lions-seminaret under Cannes Lions, og de gikk rett inn i jobb hos McCann Oslo da de var ferdige på Westerdals.

Josephine Louise Berntzen og Kaja Thelma Koppang.

– Tre applauser til tre bra caser:

– Det kan være lett å gjemme seg bak floskler og tilfeldige dramatiseringer, men vi synes det er dødsfett at Statoil faktisk har vært såpass ærlige og transparente, og har våget å gå ned i puddingen ved å deale med realitetene som vår generasjon faktisk er nødt til å deale med. Denne kampanjen har en myk og innbydende måte å skape dialog om fremtiden på. Nå blir det spennende å se hva de følger opp med.


– Hatten av for en tilsynelatende liten oppgave som ble til denne fine rekka med utstilte små kunstverk. Veldig inspirerende å se at Thea Breili og Christoffer Rontén har utfordret et tradisjonelt format og gjort noe ekstra, gøy og fint ut av det! Vi tok oss hvertfall goooood tid til å se på dette verket!


– Vi elsker innsikten i denne casen! Den er så enkel og sjarmerende: Å oppdage naturen gjennom barnas øyne! Denne casen har gått sin seiersgang på vegne av GK, men vi vil gi litt ekstra kudos til Mariann og Cecilia som kreatørteam på denne casen da de var i praksis hos GK.

Gullblyanten 2016 arrangeres 3. mars på Radisson Blue Plaza. Innleveringsfrist for arbeider er 26. januar 2017. Les mer på gullblyanten.no.Annonse: