657 kvadratmeter personkjemi

Møt våre nye naboer: Anniken Fjelberg startet Dinamo Design i 2001, Joachim Levin var en av to Apt-gründere i 1999. Nå starter de to opp sitt eget «co-working space» midt i Oslo sentrum.

91277 f8e0e original
657 Oslo drives av Anniken Fjelberg og Joachim Levin.

I spyttavstand fra kreativtforum.no i Fredensborgveien i Oslo har det flyttet inn ny nabo på 657 av de kvadratmeterne (derav navnet) Westerdals forlot til fordel for Vulkan for et år siden. 657 Oslo drives av Anniken Fjelberg og Joachim Levin, som begge kommer fra byråverdenen. Med 657 begir de seg ut på noe nytt og annerledes.

– Det er viktig å understreke at dette er et co-working space, ikke en inkubator-bedrift. Vi kommer derimot til å ha inkubatorer på plass hos oss. I tillegg til sosiale entrepenører, samfunnsinnovatører, kreatører, designere og folk som driver med digital kommunikasjon og film, forteller Fjelberg.

Ifølge Joachim Levin er 657 Oslo en «holder» som skal ha sterk merkevare og profil.

– Det er gode grunner til at folk ønsker å sitte og jobbe sånn. Det skjer noe når du forsøker å skape et lite samfunn med noen fellesverdier, der en del av kunnskapen overlapper. Det er en spennende mekanikk, sier han.

Fjelberg sammenlikner rollen til 657 Oslo med å være gallerist og kurator.

– Rollen til 657 blir å ha en tydelig profil og kuratere de menneskene som fyller rommet.

Gammelt slakteri

Det neste utfordringen for de to er å få 40-50 mennesker på plass ganske raskt. Huset i Fredensborgveien 24D er opprinnelig et gammelt slakteri, som nå går gjennom en fullstendig renovering. Det består av ni store kontorer, flere fellesområder og en svær hall med buede tak og søyler, godt egnet for workshop'er og andre arrangementer.

– Det ble arrangert en pop up-hub i tre uker i mai, der det kom veldig mange mennesker og var en fin indikasjon på at behovet for 657 Oslo eksisterer, forteller Levin.

Vil bidra til fellesskap

Levin nevner Cannes-programmet Chimera og Alex Boguskys Fearless Cottage som eksempler på hva som kan skje når ulike kreative krefter samles for å løse utfordringer.

– 657 Oslo skal være en fasilitator som fyller huset med innhold, skaper en kultur og er tydelig på hva som skal skje der. Vi har etter hvert fått et tydelig behov om å jobbe annerledes, dele mer og ønsker å bidra i større grad til et fellesskap. Vi deler biler, hus, feriesteder og gir bort og bytter ting fordi vi har muligheten til det gjennom nettbaserte løsninger og applikasjoner. Bare se på hvordan crowd sourcing og crowd funding har endret måten vi tenker på og muliggjør nye ideer og produkter som ellers aldri ville blitt realisert. Vi er i ferd med å gå inn i en ny tid, det samme gjelder for hvordan vi tenker kreativt og bruker kommunikasjon for å formidle budskap eller endre holdninger. Gjennom å koble mennesker og miljøer, det innovative og det kreative, det meningsfulle og det inspirerende ønsker vi å skape Oslos nye coworking space, avslutter Levin.

657 på Facebook.