Nominert til student-BAFTA

Regissør Rikke Gregersen har blitt nominert til den britiske film- og tv-prisen BAFTA (The British Academy of Film and Television Arts) for avgangsfilmen «De hensynsløse».

Rikke Gregersen er oppvokst i Kristiansand og bosatt i Oslo. Hun har bakgrunn fra teater- og litteraturstudier, før hun våren 2018 fullførte sin bachelorgrad i filmregi ved Westerdals Oslo ACT med avgangsfilmen «De hensynsløse» (engelsk tittel: «Dog Eat Dog»), der hun er ansvarlig for både manus og regi. 

Rikke Gregersen.I tillegg til BAFTA-nomineringen er «De hensynsløse» tidligere nominert en rekke ganger på filmfestivaler i flere land: Tel Aviv International Student Film Festival, Brussel International Short Film Festival, Den norske filmfestivalen i Haugesund og Kortfilmfestivalen i Grimstad.

– Helt surrealistisk

I BAFTA er «De hensynsløse» én av tre nominerte, og er valgt ut av over 550 bidrag fra 38 land.

– Å være en av de tre BAFTA-finalistene oppleves helt surrealistisk. Jeg er kjempe stolt over at filmen vår har blitt valgt ut blant så mange gode studentfilmer som jeg har sett i år. Jeg er rett og slett veldig glad, forteller Gregersen til kreativtforum.no.

«De Hensynsløse» er en tragikomisk novellefilm om å være fastlåst i et forhold. Hovedkarakteren Silje ønsker å forlate kjæresten sin, men da hun finner ham i et halvhjertet forsøk på å henge seg fra lysekronen blir hun nødt til å revurdere, i frykt for å fremstå hensynsløs.

Se traileren her: 

I mai 2019 mottok Rikke Gregersen produksjonsmidler fra NFI for å gjennomføre sin neste kortfilm, «En scene på et fly». 

Regissøren er representert av Filmdepartementet på reklamefilm. Årets BAFTA-utdeling foregår 9. juli. 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.