«25kvm Syria» er Webby-vinner

POL mottok den høyeste internett-utmerkelsen med en Webby for «25kvm Syria», replikaen av den syriske leiligheten som ble bygget på IKEA på Slependen.

84819 a48a7 original

Av over 13.000 påmeldte jobber fra over 70 land ble det denne uken annonsert 407 Webby-vinnere, og én av dem er norsk, nemlig POLs leilighetsstunt for TV-aksjonen og IKEA. Jobben ble premiert i kategorien Advertising: Best Cause Related Campaign, i konkurranse med blant andre «Meet Graham» av Clemenger BBDO Melbourne og «Future of Hate» av DigitasLBi.

En byråseier

Kreatørene bak, Maja Folgerø og Snorre Martinsen, sier det det er utrolig stas å vinne Webbys for et så meningsfylt prosjekt som TV-aksjonen.

– Det beviser at du kan bygge en liten ting i utkanten av verden og hvis idéen er god nok, så ser hele internett det likevel. Og når vi sier «bygge», så er det faktisk sant: Kreatører, prosjektledere og Ulla som lager maten stod for muring, snekring og foliering for at «25kvm Syria» skulle bli så nært leiligheten til Rana som mulig. Så dette er en ordentlig byråseier, forteller de to, og legger til:

– Vi får ikke mottatt prisen i år, men Webby’s faste «5 word acceptance-speech» har vi klar: Sammen får vi hjelpen frem.

POLs «Syria Stories», laget sammen med Apt, var også nominert i konkurransen, men nådde ikke helt opp. Det gjelder også Good Morning med «Kygo Life», som var nominert i to kategorier.

Av andre vinnere kan nevnes Lady Gaga, Google, Malcolm Gladwell, Jimmy Kimmel Live! og Lena Dunhams «Women of the Hour»-podcast. Det ble også delte ut flere Special Achievment-priser, til blant andre Solange, Steve Buscemi, CNN-kommentator Van Jones, Internet Archive og årets jordskjelv på grasrotfronten, Women’s March.