Fire nye til Kind

Etter en sterk og prisvinnende start på 2019 vokser brandingbyrået Kind i Oslo og Bergen.

95106 fce35 original
Fra venstre: Samuel Peitz, Bjørn Ivar Thomassen, Camilla S. Balulu og Hallstein Mala.

Hos Kind er de godt fornøyde med året som snart er forbi: Årets byrå i European Design Awards, fem Red Dot Awards, et gull, tre sølv og tre bronse i Pentawards, to gull i DNA Paris Design Awards samt gull i Gullblyanten.

– Utmerkelser på veggen og i hylla er ikke bare internt inspirerende og motiverende. De kaster også av seg i form av økt interesse fra flere spennende merkevarer, og noen som enda ikke har sett dagens lys. I tillegg til økt nasjonale henvendelser merker vi også større pågang fra utlandet. Vi er allerede i gang med prosjekter i både Monaco, UK og Tyskland sier kreativ leder og CEO Tom Emil Olsen.

– Det er veldig mange flinke folk der ute, men vi er på jakt etter akkurat de rette. Ikke skal de bare være talentfulle, motiverte og dyktige fagpersoner, evne å tenke holistisk rundt design og branding, de skal også passe inn i Kinds mentalitet og arbeidsform. Ja, også må de selvfølgelig være hyggelige og fine folk, sier Olsen.

Inn døra i Oslo og Bergen kommer nå:

Senior Designer Bjørn Ivar Thomassen, utdannet illustratør og grafiske designer med to års fagskole og en tre-årig bachelor fra University of Hertfordshire i England, med fordypning i typografi og identitetsdesign. Han er også med i faggruppen for illustrasjon i Grafill, og sitter som nestleder i Grafills hovedstyre.

– Jeg gleder meg enormt til å jobbe med noen av bransjens flinkeste folk i Kind. De har en spennende og unik tilnærming til branding som jeg tror passer meg veldig godt. De imponerte meg fra første arbeidene jeg så. Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent, og lære mer av og om denne gjengen, sier Thomassen.

Filmprodusent Hallstein Mala har sin utdannelse fra Norsk fotofagskole og Høgskolen i Volda. De siste tre årene har han drevet sitt eget produksjonsselskap innen film og foto, spesialisert mot ekstreme utendørsproduksjoner, som ekstremsport, freeskiing, longboaring og mountain biking. Han har også tidligere jobbet som kolorist på store filmproduksjoner, dokumentarer og reklamefilmer.

UX- og Motion Designer Samuel Peitz har sin bakgrunn fra Hochschule RheinMain i Wiesbaden, Communication Design, i Tyskland. Etter å ha jobbet for internasjonale merkevarer som Adidas og Mercedes-Benz, og flere byråer i hjemlandet, blir han nå å finne ved kontoret i Bergen fremover. Han er spesialisert mot digitalt med fokus på UX og motion.

– Kinds conceptuel thinking and the focus on high-end craftmanship is really inspiring, making me an even a better designer, sier Peitz.

Designer Camilla S. Balulu avslutter nå sin bachelor i visuell kommunikasjon ved Kunsthøgskolen Bergen. Etter flere år i Oslo, med studier i kunst og formidling ved Oslo Met, har nå flyttet hjem til sin hjemby Bergen. Under studiene har hun også jobbet med film og tv på en rekke produksjoner. Faglig og privat har hun er stor forkjærlighet for typografi og branding.

– Det er spennende med en slik variert tilvekst av kompetanse og talent, også fra folk utenfor Norge, sier Jan Willy Skjølberg, Branch Manager og rådgiver i Oslo. – Noen vil sitte ved Kinds kontor i Oslo, mens resten er å finne på hovedkontoret i Bergen, avslutter han.