«ABC's of Death» og Malling til Oslo Frightfest

Førstkommende lørdag vises den amerikanske antologifilmen «The ABCs of Death», på Oslo Frightfest, med besøk av regissør Thomas Cappelen Malling og spesialeffektmaker Steinar Kaarstein («Død Snø»).

8921 b3168 original
8922 d81ec original
8923 ec2e0 original

Episodefilmen «The ABC's of Death» hadde verdenspremiere i Toronto, USA-premiere på Fantastic Fest i Austin og Europapremiere i Sitges i Spania tidligere i høst. Regissørene på filmen har fått lov til å lage hva de lyster, forutsatt at de skildrer en måte å dø på, etter en bokstav i alfabetet.

– «The ABCs of Death» gir et bilde av hva noen av verdens mest spennende sjangerregissører gjør dersom de får frie tøyler. Det er i seg selv grunn nok til å se filmen, sier regissør Thomas Cappelen Malling, som står bak episodefilm H: «H is for Hydro-Electric Diffusion».

– «The ABCs of Death» er en ujevn film, men er det noe som ikke faller i smak, kommer det noe helt et nytt etter fire minutter. En herlig måte å se film på. Filmen er sammen med «V/H/S» de første i en ny bølge antalogifilmer som passer dagens måte å nyte film på, sier Malling



Regissørens kapittel har blitt trukket frem som et av de morsomste bidragene i skrekkantalogien av blant andre Filmschoolrejects.com, som sammenlikner Mallings kapittel med Tex Averys legendariske tegnefilmer.

Gladvold med teint av julaften.
– Det siste man vil gjøre i en slik film er å kjede folk. Jeg baserte mitt kapittel på gladvoldstegnefilmene vi alle kjenner fra julaften, sier Cappelen Malling

Det vil bli en spørsmål-og-svar-seanse etter visningen, hvor Malling også vil vise en bakomfilm klippet synkront med «H for Hydro-Electric Diffusion».

Om regissøren. Thomas Cappelen Malling (f. 1970) har tidligere regissert «Kommandør Treholt og Ninjatroppen» (basert på egen bok), som vant beste regi og beste skuespiller (Mads Ousdal) på Fantastic Fest, og beste design på Kosmorama 2011. Han arbeider i dag som leder og rådgiver i Gandalf Kommunikasjon Oslo.

I mediespilleren: Storyboardsketsjer versus ferdig film.

Oslo Frightfest på Facebook