AD-trio vant Årets Gullkalv

Arbeidet «Bann på samisk» av Westerdals-studentene Sindre Øren, Sindre Johnstad og Mathias Sandvik vant gull og ble kåret til Årets Gullkalv i årets utgave av studentkonkurransen.

89479 d1b96 original
Sindre Øren, Sindre Johnstad og Mathias Sandvik står bak Årets Gullkalv, «Bann på samisk».

Prisutdelingen i Gullkalven foregikk torsdag kveld på Ingensteds i Oslo, og det var en trio fra Art Direction 2. klasse på Westerdals som vant gull med «Bann på samisk», en jobb som også ble kåret til Årets Gullkalv.

I jurybegrunnelsen heter det blant annet: «Denne ideen har alt – et godt tankearbeid bak, en sterk og tydelig ide som er løst på en elegant og ikke minst morsom måte.» Sindre Øren, Sindre Johnstad og Mathias Sandvik er trekløveret bak jobben, som de omtaler på følgende vis overfor kreativtforum.no:

– Vi ville løse den samiske språkproblematikken [se PDF] gjennom å lære den norske befolkningen samiske banneord. Mange har blitt oppdratt til å ikke bruke banneord, men her oppfordrer vi folk til det motsatte. Å banne kan være med på å redde et språk, forteller de.

Lei av å være korrekt

– Vi jobbet med den samme problemstillingen for et år siden, og hadde da en veldig «korrekt» løsning. Nå var vi veldig lei av å hele tiden jobbe med sukkersøte løsninger, så det var forfriskende å vinne gull med å si «dra til helvete».

– Vi følte vi satt på en veldig annerledes og kontroversiell idé, og hadde lyst til å teste grensene til juryen, så vi sendte den inn. Det er vi glade for nå!

– Vi vil også gi en shoutout til Piera Heaika Muotka, for samisk oversettelse og kulturell input, avslutter de.

Gull nr. 2 til «Roperten»

  • Det ble også delt ut et gull til arbeidet «Roperten» av Fabian Bjørne-Larsen, som går 3. året på Tekst og skribent på Westerdals. Det var det eneste premierte arbeidet i Brief 4, der oppgaven lød: «Skildre et samfunn uten presse, på 700 ord». Se besvarelsen hans her (PDF).
  • Katia Maria Hassve i 3. klasse Art Direction vant sølv for «Skam for å være normal»
  • Marcus Hassel (3. Art Direction) og Torkel Skjolden (3. Tekst og skribent) vant to diplomer i konkurransen, både for «I Stole This» for Nordic Choice og for «Pay for Fire With Fire» for Burger King
  • Sollin Sæle og Per Berge Moe i 2. klasse Art Direction vant diplom for «Fred i feltet» for Nobels Fredssenter
  • Adam Christian Sekowski (1. klasse Tekst og skribent) vant diplom for «Worlds Apart» for Heineken