Adobe-guru: Åtte visuelle trender for 2017

Designspesialist og «kreativ evangelist» Paul Trani hos Adobe har utarbeidet en oversikt om aktuelle designtrender for 2017.

82614 f1730 original
– I en industrialisert og teknologifokusert verden tenderer vi til å trekke tilbake til mer tradisjonelt håndverk, ifølge Paul Trani. På bildet: Fra produksjonen av omslaget til Jens Herman Ruges album «Oh, But Hey», laget av Handverk.

– En ny designtrend er bare en ny oppfinnelse som enten gjøre noe bedre eller avdekker et behov vi ikke visste vi hadde. Ved å være bevisst og informert om kommende trender, kan designere videreutvikle sin kreativitet, sier Paul Trani, prisbelønt designer hos Adobe.

Her er åtte av trendene han beskriver i oversikten:

1. Maskinene kommer. Om roboter med tiden vil ta over jobbene våre helt vet vi ikke, men robotteknologien blir en stadig viktigere også for kreative. Systemer blir smartere og lærer seg i økende våre kreative prosesser, noe som for eksempel gjør det enklere og raskere å finne de rette bildene i online bildearkiver.

2. Verden sett ovenfra. Flyfotografering har nådd nye høyder siden inntoget av droner, og vi kan nå enkelt ta bilder fra helt nye vinkler. I 2017 vil vi se hvordan dette påvirker vår kreative produksjon, og i hvilken retning teknologien utvikler seg videre.

3. Digitalt vs. håndlaget. I en industrialisert og teknologifokusert verden tenderer vi til å trekke tilbake til mer tradisjonelt håndverk. Vi bruker nettbrett og digitale tegneverktøy mer, men mange vil etterligne klassiske penselstrøk og håndtegnede bokstaver som en motreaksjon til digitalt polerte linjer og former.

4. 3D vokser. Verktøy og applikasjoner for 3D-design vokser. Programmene blir enda mer tilgjengelig for designere og vil forenkle den kreative prosessen, slik at flere kan jobbe raskere og mer effektivt med 3D.

5. Umiddelbar historiefortelling. I 2017 må visuelt innhold i sterkere grad appellere til oss, fremprovosere følelser og fortelle en historie, umiddelbart. Enten det gjelder et enkelt fotografi eller en kort videosnutt, forventer vi at de øyeblikkelig gir samme opplevelse som en langfilm med innledning, hoveddel og avslutning.

6. Fanget i gjerningsøyeblikket. Nye tjenester, som for eksempel Boomerang og Cinemagraph vil kombinere bilder og videoer og lage perfekte «loops» som helt presist fanger øyeblikket i en kombinasjon av stillstand og bevegelse. Eksperimenteringen med å kombinere ulike media og presse grenser vil bli mer tydelig i 2017.

7. Tilbake til minimalisme. Ekstravagansens tid er forbi. Med så mye av verden i forandring vil vi tilbake til det enkle og grunnleggende og fokusere på det helt nødvendig, anti-luksus, naturlig skjønnhet og «less is more». Vi ønsker å fjerne det overflødige og fokusere på det viktigste: innhold.

8. Utseende er ikke alt. Sosiale medier har gjort alle synlige, og kjendiser har for lengst sett nødvendigheten av mer enn et pent ansikt. Riktig innhold må til for å skille seg ut på riktig måte. Som da motebladet Vogue, kjent for å fokusere på mote og skjønnhet, i fjor involverte seg i det amerikanske presidentvalget gjennom sin offentlige støtte til Hillary Clinton.


Annonse: