Æresprisen til Camilla Bjørnhaug og Preben Moan

Radarparet og reklameveteranene Bjørnhaug og Moan mottok prisen fra TRY-kollega og tidligere Ærespris-mottaker Øystein Halvorsen. Tradisjonen tro ble Æresprisen delt ut helt på tampen av Gullblyanten fredag kveld.

IMG 2629 kopi
Camilla Bjørnhaug og Preben Moan. Foto: Stine Østby
IMG 2559 kopi
Øystein Halvorsen (TRY) leser jurybegrunnelsen og deler ut Æresprisen. Foto: Stine Østby
IMG 2585 kopi
Foto: Stine Østby
IMG 2592 kopi
Foto: Stine Østby
IMG 2607 kopi
Foto: Stine Østby
IMG 2618 kopi
IMG 2611 kopi

Preben Moan og Camilla Bjørnhaug har vært et par i 30 år, og et kreativt team i 24. Den første jobben var i Bates, først i Oslo og så i Singapore. Deretter var de kort innom Leo Burnett, så flere år i DDB, og nå har det blitt 12 år i TRY.

Det alltid en tidligere æresprisvinner som deler ut prisen, og fredag kveld var det Øystein Halvorsen, kreatør og partner i TRY som fikk gleden av å dele ut trofeet. Han mottok selv Æresprisen i 2017 sammen med makker Karin Lund. I sin begrunnelse sa han blant annet:

– De er snillheten og rausheten selv, som personer. Men de er også krigere. Krigere for kreativiteten. I 2023 hvor rammebetingelsene kanskje er tøffere enn noensinne, trenger vi de som er villig til å fighte litt ekstra for de gode kreative løsningene, som går de ekstra idémeterne.

– Til tross for at de har vært med i gamet lenge, legger de seg ikke bakpå og klager over at alt var bedre før. De omfavner begrensningene, rammebetingelsene, formatene, problemene. Og klarer å lage 10-sekundere som engasjerer og vinner priser.

– De er allsidige, men har likevel sin helt egen signatur. En annerledes signatur. Noen ganger en litt absurd signatur. Men alltid en leken signatur. Derfor er det deilig med noen som tilfører verden humor og lekenhet.

– Det er en slags goodvertising over det også. Good for oss alle.

Yo mutherfucker!

Æresprismottakerne hadde dette å melde:

Preben: Yo mutherfucker! Aldri hørt at noen har sagt så mye fint om oss før. Vi så ikke den komme, for å si det sånn. Vi må takke for alle som har betydd noe opp gjennom årene, Aris Theophilakis, som først ansatte oss. Sjokkert at vi fikk Æresprisen før ham. Må bare takke folk på random: Eirik Hovland, Morten Varhaug, Tone Garmann, Kjetil Wold, Kjetil Try, Janne & Stian, hele gjengen der, alle jeg har møtt egentlig. Modern og fadern.

Camilla
: Helt alvorlig så må vi fortelle hvor mye vi blir inspirert av alle vi jobber med, som pusher grenser. Særlig unge team som stadig inspirerer oss til å gjøre en bedre jobb.

Preben
: Som dere skjønner er Camilla pressekontakten i teamet. Kan vi gå ned nå?