Æresprisen til Øyvind Waage

Kreativt Forums Ærespris ble tildelt Øyvind Waage, kreativ leder og kreatør i Per Høj. Tradisjonen tro ble Æresprisen delt ut helt på tampen av Gullblyanten fredag kveld.

KF Aerespris 1
Øyvind Waage tar i mot Kreativt Forums Ærespris under Gullblyanten 2020 fredag kveld. Foto: Tor Lie
KF Aerespris 6
Tidligere Ærespris-mottaker Kjetil Wold, kreativ leder i ANTI, delte ut prisen. Foto: Tor Lie
KF Aerespris 5
Foto: Tor Lie
KF Aerespris 4
Foto: Tor Lie
KF Aerespris 3
Foto: Tor Lie
KF Aerespris 2
Foto: Tor Lie
KF Aerespris 7
Foto: Tor Lie

Øyvind Waage er en Westerdals-utdannet tekstforfatter som har jobbet snart 20 år i byråer som Spilberg, Bates United og Saatchi & Saatchi, og de siste ti årene har han vært kreativ leder, først i Saatchi, så i Per Høj da byrået skiftet navn og slo opp med den internasjonale byråkjeden i 2017.

Det alltid en tidligere æresprisvinner som får gleden av å dele ut prisen, og fredag kveld var det ANTIs kreative leder Kjetil Wold som fikk æren av å dele ut trofeet og lese juryens begrunnelse:

– En som ikke kaster bort tiden

– Kreativ Forums Ærespris går til en som hater buzzord, regler, posisjonering og nettverksbygging. En som er kompromissløs, som er tøff i trynet, men om man slipper til så er det et følelsesmenneske der inne som det er lett å bli glad i. En som ikke kaster bort tiden, men fokuserer på kvalitet «Lag noe bra, så skal jeg høre hva du har å si.»

– Vinneren kan dokumentere en imponerende stayerevne, en som konstant utfordrer og gjennom mange år har vunnet priser ved å lage kommunikasjon som står ut både internasjonalt og nasjonalt for noen av Norges største og mest kjent merkevarer. Vinneren har høstet applaus for sine foredrag og hentet hjem priser i Cannes, Gullblyanten, Gullmikken, Stella, bla bla bla og kan med rette kalles en prisgrossist gjennom mange år. Det er mange kreatører som har fått æren av å jobbe samme med ham, for det er en han, en kreatør og kreativ leder.

– Sjelden har så mange mennesker ledd så mye av det som har blitt laget, en mester i å treffe med historiefortelling. Som bransje har vi irritert oss grenseløst over hvor fantastisk god han er på å formidle konsepter. Konsepter som holder i årevis, vi vet alle hvor vanskelig det er å finne dem, men årets vinner har vært med på mange. En av de mest legendariske jobbene handler om Arild og Kjegla, verdens ondeste DM, app app app og bla bla bla, det skal vanskelig la seg gjøre å ikke si seg enig i at vinneren av årets ærespris er vel fortjent, og den går til Øyvind Waage i Per Høj!

I juryen som tildeler prisen sitter tidligere æresprisvinnere. I årets jury var:

  • Kjetil Wold
  • Eivind Moe
  • Stig Bjølbakk
  • Karin Lund og Øystein Halvorsen
  • Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre
  • Monika Augustsson
  • Marius Holst
Denne filmen med klipp fra flere Waages kampanjer ble vist under prisutdelingen.