Alarmprisen legges ned

Sponsorene sviktet for Spelemannprisens eneste konkurrent.



Styret i Stiftelsen Alarm har besluttet å legge ned Alarmprisen. De vil dermed ikke gjenomføre årets arrangement, som skulle gått av stabelen 21. november i år. Dette ifølge en pressemelding sendt ut av styreleder Paal Ritter Schjerven.

Grunnen som oppgis er at det ikke lenger er økonomisk forsvarlig, med for lite støttemidler og et støvsugd sponsormarked.

Alarmprisen har aldri mottatt midler fra Kulturrådet i løpet av de syv årene den har eksistert. Stiftelsen bak prisen har vært drevet på dugnad, penger fra artistorganisasjonener og sponsormidler.
– Dette er en trist dag, men som et ansvarlig og gratisarbeidende styre er vi nå realistiske og tar den økonomiske situasjonen på alvor. Vi ønsker ikke å komme i rekken av konkurser, så vi stopper før vi har tatt på oss for mange kostnader. Det er en kontrollert avslutning. Alarmprisen har holdt det gående i syv år uten egenkapital, og hatt en sunn men meget stram økonomi. Derfor ønsker Alarm å avslutte uten røde tall. Det er ikke bra om vi som driver dette lurer med oss våre greie leverandører og samarbeidspartnere ut på vidda om vi allerede vet at det blir uvær! Vi skal se folk i øya fremover også, skriver Ritter Schjerven i meldingen.