Alex og PK gjør Gullblyanten for femte gang

Alexander Gjersøe (SMFB) og Per Kristian Voss Halvorsen (Anti) skal for femte gang stå på scenen som konferansierer i Gullblyanten 2019.

95706 6173d original
Alexander Gjersøe og Per Kristian Voss Halvorsen.

KF: Hei Alex og PK! Gøy at dere stiller som konferansierer igjen. Hva er det som motiverer dere?

PK: Femte gang? Det er jo galskap å gjøre dette for femte gang. Vi burde kanskje kjent vår besøkelsestid og slutta før folk gir oss beskjed om å gjøre det, men saken er vel at vi synes det er gøy å lose bransjen gjennom kvelden og plage den litt innenifra. Det føles ihvertfall bedre det, enn at en eller annen kjendis skal ta over å fortelle generiske vitser på bransjens bekostning, sett utenifra.

Alex: Det er jo bedre å bli slått av far sin enn å bli banka av en fremmed fyr i taxikø, liksom.

– Et veldig trangt nåløye

KF: Gjør dere noen større endringer i år?

PK: Tja, vi vet at kvelden kan oppleves lang, så noen grep vil vi forsøke å gjøre. Det er jo fryktelig mange priser som skal deles ut, og ja, det er mange som henter flere priser for samme jobb, og dessuten vinner år etter år, men man skal heller ikke glemme at noen i løpet av kvelden vil gå opp og hente sin aller første pris, kanskje den eneste de vinner i løpet av karrieren, og da er det gøy å få salens oppmerksomhet for det.

Alex: Gullblyanten er faktisk en fagprisutdeling, og det er et veldig, veldig trangt nåløye alle vinnerjobbene har klemt seg gjennom. Så får vi heller gjøre alt som står i vår makt for å holde både effektiviteten og oppmerksomheten oppe.

Tredve år å hente vitser fra

KF: Denne gangen feirer vi ikke bare årets beste arbeider, men også at Gullblyanten feirer 30 år. Hvordan vil det påvirke innholdet?

PK: Det blir nok litt av det samme. Vi skal plage bransjen. Få folk til å le av andre, før de like etterpå blir nødt til å le av seg selv, eller bli sure og gå. Forskjellen er vel at nå har vi tredve år å hente vister fra.

Alex: Ja, Børre Werner og Gunnar Moum kommer til å få gjennomgå noe sjukt i år!

KF: PK, du har jo for vane å ofre deg på underholdningens alter i Gullblyanten-sammenheng. Hva blir det i år?

PK: Ja, ett år ble jeg skamklipt i pausen, i fjor sto jeg på scenen naken, og vi har begge outet bestefedrene våre som nazister, så jeg vet sannelig ikke hva det blir i år. Alt jeg vet er at det blir vondt. Kanskje bare høytlesning fra journalen til psykologen min?

Alex: Det eneste som er sikkert er at vi gleder oss noe sinnssykt!

****

Fristen til å sende inn arbeid til Gullblyanten er 23. januar. Prisutdelingen foregår på Clarion Hotel The Hub fredag 6. mars. Frist for å kjøpe billett: 14. februar.