Alex og PK vender tilbake

Alexander Gjersøe (SMFB) og Per Kristian Voss Halvorsen (ANTI) returnerer som konferansier-duo i årets Gullblyanten etter to års pause. Det er fjerde gangen de har fått i oppgave å lose prisutdelingen i havn. – Vi er jo kanskje litt i overkant opptatt av Gullblyanten, innrømmer de to.

92252 8e3fc original
Fra Gullblyanten 2013. Foto: Tor Lie
92253 e576a original
Fra Gullblyanten 2014. Foto: Tor Lie
92256 c0898 original
Fra Gullblyanten 2015: Alexander Gjersøe og Per Kristian Voss Halvorsen. Foto: Tor Lie

Fra 2014 til 2016 var det Alexander Gjersøe og Per Kristian Voss Halvorsen som styrte prisutdelingen av Gullblyanten fra scenen på Oslo Plaza, et aldri så lite konferansier-hattrick, til stor suksess. I de to påfølgende årene har kvelden blitt ledet av den dyktige duoen Fanny Vaager og Kristin Jess Rodin, men 1. mars er altså Alex og PK tilbake for å dirigere arrangementet, som i år er flyttet til splitter nye Clarion Hotel The Hub.

– Det har aldri vært noen anklager

Det oppstår som oftest en del verbal riffing når Alex og PK kommer sammen, eksempelvis når vi spør om hvorfor de har valgt å ta programlederjobben på ny.

– Kreativt Forum hadde ikke råd til andre. Og vi har jo gjort det før, så vi trenger ikke forberede oss engang. Går fint det.

– Det har ikke noe med #Metoo å gjøre i hvert fall. Vi har ikke hatt karantene. Det kan vi avkrefte. Det har aldri vært noen anklager.

Fascinerende.

– Ok, for å være litt seriøs, vi er jo kanskje litt i overkant opptatt av Gullblyanten, og vi synes det er gøy å være konferansierer. Dessuten tror jeg publikummet har et litt masochistisk gen som gjør at de synes det er morsomt at noen fra innsiden kan piske og plage reklamebransjen med vitser om dem. Det er mer gøyalt enn å bli tøyset med av noen fra utsiden, fordi bransjen virker så homogen sett utenfra, sier PK.

– Vi har sittet i salen og notert

Det er Alexanders tur til å være saklig.

– Vi har ærlig talt sjukt lyst på jobben. Vi har brukt de siste to årene på å observere alt som skjer på prisutdelingen, vi har sittet i salen og notert, og drukket mindre enn vi pleier å gjøre, for å få med oss alt det som blir sagt og gjort. Som PK sier, så er vi langt over gjennomsnittlig opptatt av hele greia.

Til slutt oppfordrer de Gullblyanten-publikummet å ta med seg sitt aller beste humør, i tillegg til finstasen.

Har du sikret deg billett til prisutdelingen? Siste sjanse i dag, torsdag 14. februar på gullblyanten.no.