Aller legger ned magasin

Danskeide Where2go i Norge er blant magasinene som legges ned når Aller Press i Danmark svinger øksen.

De store ukebladforlagene fortsetter å legge ned magasiner som følge av finanskrise og nedgangstider. Nå er det klart at det norske gratismagasinet Where2go i Norge er historie.
– Det er tatt en beslutning fra Aller Press i Danmark, som har ansvaret for Where2Go, om å nedlegge bladet i Norge. Bakgrunnen for det sier seg egentlig selv og det handler om alt det som skjer der ute. De har merket at annonsemulighetene er sterkt redusert og på den bakgrunnen har ledelsen i Danmark tatt den tøffe beslutningen om å legge ned Where2Go, administrerende direktør i Aller Norge, Roger Hansen, til Kampanje

Legger ned flere blader Where2Go er et dansk gratismagasin som Aller Press kjøpte 80 prosent av aksjene i for tre år siden. I Danmark har magasinet gått med millionoverskudd.
– Etterhver ønsket man å ekspandere i andre markeder og vi startet opp sammen i Oslo for to år siden. Men for et snaut år siden tok bladet tilbake og tok over ansvaret for å få ut synergier med redaksjonen og salgsavdelingen i Danmark. Det siste året har det vært Aller Press i Danmark som har hatt ansvaret, sier Hansen til Kampanje.

Ansvarlig redaktør i norske Where2go, Kristian Kjelman, henviser alle spørsmål om nedleggelsen til Aller Press i Danmark. Ingen i toppledelsen i Aller Press har vær tilgjengelig for kommentarer torsdag ettermiddag.

Torsdag fikk 30-40 personer i Aller Press beskjed om de mister jobben med umiddelbar virkning, ifølge det svenske medienettstedet Dagens Media. Fire blader legges ned: Mand (opplag 80.000), fotbollstidningen Player (40.000) og Where2go i Århus. Where2go i København fortsetter som før, men vil rammes av nedskjæringer.

– Udramatisk finanskrise I dag oppgis finanskrisen som årsak til nedleggelsene. Toppsjef i Aller Press i Danmark, nordmannen Pål Thore Krosby, uttalte for tre uker siden at finanskrisen var udramatisk for Aller.
– Finanskrisen legger ekstra press på oss, men vi opplever ikke at situasjonen er dramatisk. Vi vurderer alltid driften løpende og tilpasser oss markedet, men det foreligger ingen konkrete planer om nedbemanning som følge av finanskrisen, sa direktør Pål Thore Krosby i Aller Press til Journalisten.dk.

Artikkelen er også publisert hos Kampanje.