Alt står bra til med reklamefilm-Norge

Vi har bransjejazzet litt med Alexander Gjersøe (du veit hvordan det er), juryleder i årets Gullbranson, som går av stabelen på Parkteatret i kveld.

79388 27e5b original
Alexander Gjersøe (t.v.), her i rollen som konferansier under Gullblyanten. Foto: Tor Lie

Årets Gullbranson er ferdig juryert, i år under ledelse av Alexander Gjersøe fra SMFB.

Hvordan har det vært å juryere en håndverkspris i forhold til andre reklamekonkurranser?

– Jeg har gledet meg til dette, nettopp fordi man skal se forbi den gode (eller dårlige) ideen, og heller fokusere på om håndverket har ivaretatt eller hevet den. Så selv om det alltid vil være noen helstøpte gjengangere som hevder seg i alle konkurranser, så blir man også sittende og vurdere andre filmer enn det man ville gjort i for eksempel Gullblyanten

Jurysammensetningen er jo litt annerledes enn i mange andre konkurranser, med folk fra ulike fagdisipliner. Hvordan har det vært?

– Jeg så for meg at det kanskje skulle bli hakket mer komplisert enn det var, for jeg har vært med på noe lignende i for eksempel Gulltaggen. Men det gikk overraskende smertefritt. Hadde juryen kun bestått av reklamefolk, så ville det vært vanskeligere å holde fokus på det som er denne konkurransens viktigste formål: Å premiere håndverket.

Priser til fagfolket

I tillegg til å premiere godt filmhåndverk, hedres også fagpersoner fra produksjon og postproduksjon i Gullbranson, det være seg beste foto, scenograf, lysmester, kostymør, grade, VFX, med mer.

Hvordan ble disse juryert?

– Juryen min hadde ansvar for beste reklamefilm, beste regissør, beste promo, våghalsen, beste visuelle effekt, beste nettfilm og beste animasjonsfilm. Det ble først gjennomført en hjemmejuryering der man grovsorterte (som juryleder ikke er en del av), før vi møttes i plenum, diskuterte og stemte. Øvrige kategorier ble juryert av Gullbransonstiftelsen. Jeg vet ikke hvem de er, men det høres mystisk ut.

Huff, ja definitivt! Og ellers, da? Står det bra til i reklamefilm-Norge?

– Ja, det synes jeg.

***

Gullbranson foregår på Parkteatret i kveld kl. 19.00.