Amanda-vinner til Billy Budd

Regissør Marius Myrmel går til filmproduksjonsselskapet Billy Budd.

94470 d0d56 original
Marius Myrmel (t.h.) regisserer Edvin Anstensrud på settet til filmen «Gnisninger».

Produsent og regissør Marius Soma i Billy Budd er full av lovord om den nye regissøren i stallen.

– Amandavinner Marius Myrmel er en av Norges mest spennende regitalenter, og han har utmerket seg med flere kortfilmer hvor han både skriver og regisserer selv, forteller Soma.

Myrmel har blant annet vunnet Amanda for beste kortfilm med «Frysninger», som han også mottok Tromsøpalmen for (Tromsøpalmen deles ut til den beste filmen i sideprogrammet «Film fra nord» under Tromsø International Film Festival).

– Marius har en helt egen evne til å få frem det beste i skuespillerene han plasserer foran kamera. I tillegg er han sterk visuell og er ikke redd for å eksperimentere med visuelle uttrykk i filmene han lager. Hver film er unik, fortsetter Marius Soma.

– Vi i Billy Budd ser frem til å jobber med Marius i tiden fremover.

Skuespiller Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen spiller en av hovedrollene i «Frysninger».

– Under arbeidet med kortfilmen fikk jeg se hvordan Marius tilpasset metodene sine til den enkelte skuespiller, enten man var amatør, student eller profesjonell. Han har et blikk for det menneskelige, både i tematikk og uttrykk. Det er virkelig berikende å jobbe med en regissør som ønsker å bruke skuespillerne som medskapere, sier Olavsrud Anthonsen.

Smakebiter fra filmene hans finner du her.