Ambulansekvaler

Regissør Jacob Berg i Stig og Stein vil ha hjelp til å sprenge sin gamle ambulanse lukt til helvete.



Onsdag gikk det en epost rundt til kreatører i bransjen fra Stig og Stein-regissør Jacob Berg. Han vil gi bilen sin en siste verdig dødssalutt før EU-godkjenningen går ut, men har ikke hjerte til å gjøre det selv. Slik lyder epostmeldingen:

«God dag. Mitt navn er Jakob Berg og jeg jobber i Stig og Stein Radiobyrå som regissør. I disse dager går EU- godkjenningen på min 1980 Mercedes Ambulanse ut, og jeg har absolutt ingen tro på videre tillit fra Vegvesenet.

Nå har jeg altså to valg: Enten kondemnere gamla hos en bilopphugger, eller gjøre noe langt herligere – og det er her DU kommer inn.

Jeg har i samarbeid med Fiksern ordnet store mengder eksplosiver, bensin og et pukkverk på Stovner. Selv har jeg ikke samvittighet til å trykke på bryteren som utløser eksplosjonen, men det har kanskje du?

Det eneste du trenger å gjøre er å skrive en radiospott hvor en bil sprenges til hælvete. (Hvorvidt eksplosjonen har relevans til dramatiseringen spiller ingen rolle). Den beste radiospotten vinner og du får gleden av å sprenge ambulansen rett til hælvete. Først går panseret i ett smell og så resten i det neste, store smellet.

Siden jeg har kjøpt meg ny bil, er jeg avhengig av å sprenge ambulansen raskt.

Frist på spott-manus er derfor torsdag 15. mai klokken 12.00

Sprengningsdatoen er tirsdag 20. mai kl. 11.00. Det vil foregå på Huken Pukkverk i Ammerudveien 300.

Manus sendes til jakob@stigogstein.no»

Bil med historie
Berg oppsummerer også bilens historie, på rørende vis:

«Bilen er en diesel Mercedes Binz, (ja, den heter faktisk Binz), med automatgir og greier. Den gjorde først tjeneste som ambulanse i Finnmark fra 1980 til 1985 og har dermed opplevd sin mengde fødsler og knivskadde. Den ble deretter solgt til mekaniker på Nordmøre som eide den en stund, før den på slutten av 90-tallet ble ombygd til personbil med sinnsykt god plass til beina.

Siden har den fungert som bandbil for blant annet Minor Majority, Big Bang, Blow, Orango m.fl. Og nå til slutt som min familiebil. Det blir vondt å sprenge denne falmede skjønnheten, men da får i hvert fall ikke noen andre glede av den heller. Bortsett fra du da som får sprengt henne.»