Amerikanske designstudenter ser til Norge

DePaul University School of Design ønsket å ta med studentene sine til Oslo for å vise det beste av skandinavisk design. Bekk var et av byråene de besøkte.

95391 903c0 original
95392 f2f84 original
95393 4004c original
95394 4aa33 original
95398 4b6e9 original
95399 759e1 original

På fredag kom et tyvetalls spente amerikanske studenter fra DePaul University’s School of Design i Chicago til Bekk. Studentene og professorene Nate Matteson og Heather Quinn, fikk servert frokost og foredrag om design. Brunosten falt kanskje ikke helt i smak, men det gjorde derimot foredragene fra designer og kreativ leder Hans Christian Øren, interaksjonsdesigner Sonja Porter og daglig leder Lene Renneflott i Grafill.

Ifølge Bekk dro studentene raskt opp telefonene for å filme da arbeid fra Webby Awards, Microsoft og Pushwagnesizeren ble vist, og de lyttet interessert til prosessen og arbeidsmetodikken bak arbeidene. Studentene fikk også betraktninger fra interaksjonsdesigner Sonja Porter.

– Det å selv være amerikaner, og nå bo i Norge og jobbe med design i Bekk, gir meg nok en annen forutsetning for å jobbe med skandinavisk design, sier hunog påpeker viktigheten av å ikke bare være en god designer, men også en god rådgiver for kunden.

Ville oppleve det beste av skandinavisk design

DePaul University School of Design ønsket å ta med studentene sine til Oslo for å vise det beste av skandinavisk design. Studentene skulle også besøke Neue og Permafrost for å høre deres erfaringer og se fantastisk arbeid. Turen til Oslo hadde fokus på å utforske forbindelser mellom design, landskap og samfunn.

– Fra et egalitært perspektiv er Skandinavia spennende fordi design i stor grad er drevet ut ifra funksjonalisme. Behovet for noe funksjonelt er igjen tilsynelatende drevet ut fra behovet for å få knappe ressurser i et relativt ugjestmildt miljø til å fungere rettferdig for alle, sier professor Nathan Matteson ved DePaul University.

– Skandinavisk design har gjort seg gjeldende i utlandet i flere sjangre. Kjennetegn ved stilen er det enkle, naturlige og ærlige. En upretensiøs stil som ikke utgir seg for å være noe den ikke er og baseres i stor grad på bærekraftige beslutninger. I de siste årene rommer denne sjangeren så mye mer og Bekk er med på å utfordre hva som egentlig betegnes som skandinavisk design.