André Øvredal til Sheriff

«Trolljegeren»-regissør André Øvredal er ny regissør og partner i Sheriff Film Company.

86276 cef20 original
Fra venstre: Kreativ leder Nicholas Osborne, regissør og partner André Øvredal og Sheriff-produsent Eivind Sæther.

– Jeg gleder meg veldig til å bli en del av regissørpoolen i Sheriff, uttaler André Øvredal, som nå både er partner og regissør i selskapet.

– Driven, engasjementet og lidenskapen hos Sheriffene er helt unik, og det er veldig fristende å være med på og videreutvikle et godt etablert selskap. Etter en timeout med spillefilmprosjekter, gleder jeg meg til å regissere reklamefilmer hos Sheriff, sier Øvredal.

Øvredal har regissert hundrevis av reklamefilmer nasjonalt og internasjonalt, blant annet for Lotto, OMO og Jotun. I tillegg har han de siste årene hatt suksess både hjemme og ute med kultfilmene «Trolljegeren» (2010) og «The Autopsy of Jane Doe» (2016), som begge har høstet både priser og kritikerros i inn- og utland.

Ros fra skrekk-autoriteter

Sjangerautoriteter som Stephen King, Guillermo Del Toro og «Baby Driver»-aktuelle Edgar Wright har alle rost «The Autopsy of Jane Doe» offentlig på Twitter.

Øvredals tredje spillefilm, «Torden» (engelsk tittel: «Mortal»), beskrevet som et «moderne actioneventyr med norrøn mytologi som bakteppe», ble filmet i sommer og er nå i etterarbeid.

Planen fremover er å lage så mye reklamefilm med Sheriff som mulig.

– I André får man er svært hardtarbeidende regissør med en helt unik tilnærming til å lage historier man liker, deler og snakker om med venner og bekjente. Han har bevist at han behersker ulike sjangre, fra det helt enkle og humoristiske, til det storslagne og episke. Å få en så erfaren og dedikert reklamefilm-regissør som André i stallen, gleder vi oss til, sier produsentene i Sheriff, Eivind Sæther og Beril Holte Rasmussen.

– Handler fortsatt havrelompe på Kiwi

Regikollegiet hos Sheriff sier de også gleder seg til å dra veksler på Andrés lange og sammensatte erfaring når ideer og manus «luftes» i regi-fellesskapet. Ifølge dem tilfører han nyttig erfaring, tyngde og energi til regi-gruppa.

– Han er dessuten en jordnær og likandes kar som på ingen måte har tatt skade av sin spillefilm-suksess. André handler fortsatt havrelompe på Kiwi, uttaler de kreative lederne i selskapet, regiduoen Nic&Sune.

Sheriff representerer også regissørene Nic&Sune, Martin Rodahl, Boiled Egg, Andreas Frölich, Alexander Halvorsen, Anita Aamodt Enersen, Kristian Berg og Henrik Zwart.