Animasjonspris til TRY Motion for FOR

TRY Motion gikk i helgen helt til topps under Fredrikstad Animation Festival i kategorien beste oppdragsfilm med en forklaringsfilm for Filmforeningens Organisasjon for Rettighetsforvaltning i Norge – FOR.

– Fredrikstad Animation Festival er den største innenfor Norden og Baltikum. Vi er veldig stolte av å bli valgt ut blant så mange knallgode produksjoner og vil samtidig takke FAF for det gode arbeidet de legger ned i festivalen, sier Marianne Strandly, leder i TRY Motion.

Filmen ble produsert i forbindelse med lanseringen av FORs nye visuelle identitet, som også ble utviklet av TRY Motion.

– Vi introduserer to karakterer som på avvæpnende vis demonstrerer de ulike aspektene rundt hvordan FOR hjelper til å ivareta de audiovisuelle rettighetene for medlemmene, sier Strandly.

FOR 0 00 05 12
FOR 0 00 08 15
FOR 0 00 22 00
FOR 0 01 02 22 No CC

Her er juryens begrunnelse: «En tiltalende design-estetikk hvor hvert bilde er et kunstverk i seg selv med sterk teknisk dyktighet som utfyller historien uten å spore av fra det slående designvalget.»

– Det er ekstra interessant og spennende for oss å kunne utvikle det bevegelige visuelle universet samtidig med den overordnede visuelle identiteten, sier Kim Holm, kreativ leder og motion designer i TRY Motion. – Det gir oss muligheten til å integrere distinkte bevegelsesprinsipper i roten av identiteten på best mulig måte. Vi setter veldig stor pris på at juryen har lagt merke til oss og ser at vi bryr oss om hver eneste frame i filmene våre, fortsetter han.

TRY Motion er en del av TRY Apt og består av 16 motion designere, 3D artister, animatører, illustratører og lyddesignere.