ANTI med hele 11 priser i One Show og ADC

Byrået henter hele 11 priser i The One Show og ADC Awards, de to relaterte og prestisjetunge konkurransene som foregår under Creative Week i New York 6.-10. mai. ANTI er eneste norske byrået med priser i årets The One Show, mens både BEKK og ANTI er nominert i ADC.

93115 c03c6 original
ANTI har utviklet fonten Optician Sans for kjeden Optiker-K. Jobben er nominert tre ganger i ADC og tre ganger i The One Show, og den vant i tillegg sølv i årets Gullblyanten.
93117 bf947 original
I forbindelse med ED Awards i Oslo sommer 2018 inviterte BEKK med seg publikum inn i Pushwagners kunstverk med sin «Pushwagnersizer». Jobben er nominert tre ganger i ADC Awards.

The One Show og ADC Awards har lenge vært blant verdens mest ettertraktede og høythengende konkurranser for utøvere i den kreative industrien, med deltagere fra over 40 land.

Valørene som de individuelle jobbene henter hjem med er foreløpig ukjent.

– Det blir utrolig spennende å se hvilke valører det blir når det hele avsløres under Creative Week, sier kreativ direktør Kjetil Wold i ANTI, som tar med seg en liten delegasjon fra ANTI til NY for å krysse fingre under utdelingene.

Creative Week, som arrangeres over fem dager i mai, sparkes i gang med ADC Awards mandag 6., deretter følger Young Ones tirsdag 7. og The One Show fordelt på onsdag 8. og fredag 10.

ADC-priser til ANTI og BEKK

ADC Awards er verdens eldste kontinuerlig arrangerte kreative konkurranse. I årets utgave (den 98.) er det kun to norske byråer som mottar priser: ANTI med sine seks priser og BEKK med tre. Jobbene som premieres fra ANTI er Optiker K med pris i tre kategorier, Deichman, Imprint og Nedre Foss med pris i hver sin respektive kategori. BEKK er representert med Pushwagnerizer, en interaktiv installasjon for European Design Awards 2019, i tre kategorier.

Young Ones er studentkonkurransen i The One Show, og Kjetil Wold sier de kommer til å følge litt ekstra med når de er i New York i år, ettersom ANTI-praktikantene Per Berge Moe og Sollie Sæle er finalister med en jobb for New York Times.

ANTI eneste norske premierte i One Show

Onsdagen kveld New York-tid er tidspunktet ANTI, som Norges eneste premierte i the One Show 2019, får vite hvilken valør jobbene vinner. Jobbene som premieres er Optiker K med tre, Deichman og Nedre Foss med én hver.

Ifølge Endre Berentzen, kreativ direktør i ANTI Bergen og Trondheim, som var en del av One Show-juryen i år, var det særdeles moro å følge med i kulissene, selv om naturlig nok var forhindret fra å anerkjenne, prate om og å stemme på de norske jobbene.

– Valørene som deles ut i stigende rekkefølge er Merit, Bronse, Sølv og Gull. Som et eksempel på nivået er det siden 1992 i One Show-sammenheng, så langt det digitale arkivet går tilbake, kun utdelt ni gull, ti sølv og fire bronse. Arkivet til ADC Awards er dessverre enda ikke digitalisert men vi kan med trygghet si at også disse prisene er av en sjelden karakter i norsk sammenheng, sier en stolt Kjetil Wold.

The One Club for Creativity arrangerer både The ADC Annual Awards og The One Show. I førstnevnte ser man først og fremst etter håndverk, design og innovasjon, og i sistnevnte fokuseres det på kreativitet og idéer framfor gjennomføring.