Aparent signerer ny regissør og lanserer ny Executive Produsent

Partner og regissør Lasse Nyhaugen blir Executive Produsent, mens Thor Brenne hentes inn som ny regissør i det nå ett år gamle produksjonsselskapet.

Header Lassev Thorh
Lasse Nyhaugen til venstre, Thor Brenne til høyre. Foto: Aparent

Ganske nøyaktig ett år etter lansering trer partner og tidligere regissør Lasse Nyhaugen inn som Executive Produsent for Aparent.

– Året som var har vært veldig lærerik for oss alle med tanke på hvordan vi ønsker å drive selskapet fremover. For oss har et kompromissløst fokus på den kreative prosessen alltid vært et ledende premiss for det vi lager. Derfor er det naturlig at jeg, etter mye positiv tilbakemelding både internt og eksternt i året som har vært, tar steget bort fra regi for å satse fulltid som produsent for selskapet, forteller Nyhaugen.

– Det føles jo så klart litt spesielt å ta dette steget, men måten vi jobber på er såpass kreativt tilfredstillende slik at overgangen ikke er altfor stor i praksis. Det føles både godt og veldig riktig.

Regissørene og partnerne Kavar Singh og Niels Windfeldt er som ventet positive til lanseringen.

– Vi har jobbet veldig tett med Lasse, både kreativt og på produksjon, gjennom mange år, og vi kan ikke se for oss noen bedre til å lede selskapet på produsent-nivå. Lasses involvering i ny rolle på prosjektene vi har gjort etter oppstart, da spesielt Karpes «Omar Sheriff» og a-ha «True North», viser akkurat det , sier Windfeldt.

Nytt regi-talent i stallen

Enda et nytt tilskudd i produkssjonsselskapet er regissør Thor Brenne. Han har vunnet en rekke nasjonale og internasjonale priser for sine musikkvideoer og kortfilmer, og er nyeste tilskudd til registallen hos Aparent.

– Thor er en regissør med et meget godt øye som vi føler passer godt inn med vår visuelle identitet. I tillegg har han teft for karakterer og historier med en herlig særegenhet som passer godt for det norske markedet. Vi gleder oss veldig til å lage reklamefilmer sammen med et så spennende talent som Thor, sier Nyhaugen.

– Jeg ser virkelig frem til å jobbe med Lasse, Kavar, Niels og alle de dyktige menneskene tilknyttet Aparent. Deres tilnærming og fokus på prosess og kreativt samhold er metoder jeg verdsetter og kan identifisere meg med, sier Brenne.

– Det er selvfølgelig stas å bli en del av et ambisiøst og fremadstormende produksjonsselskap med produsenter og toneangivende regissører jeg har fulgt lenge. Er ikke annet å si en at gleder meg til fortsettelsen med Aparent, avslutter han.

Se showreelen til Thor Brenne her.

Aparent vant forøvrig også nylig Spellemannprisen med regissør Niels Windfeldt for Sei Selina.

– Musikkvideoen var noe av det første Aparent produserte etter lansering, så det er litt ekstra gøy at vi kunne feire selskapets ettårsdag med prisen for årets musikkvideo, avslutter Nyhaugen.

Du kan se flere av Thor Brennes arbeider her.