Aparent signerer Rúnar Ingi

Aparent fortsetter å utvide registallen, og seneste tilskudd til listen er islandske Rúnar Ingi.

5 U3 A9279
Rúnar Ingi. Foto: Aparent

Rúnar Ingi er en islandskfødt filmskaper og reklameregissør, kjent blant annet for sitt arbeid med merkevarer som Land Rover, Lidl og Volvo. Han har høstet internasjonale priser og nominasjoner fra Epica, CameraImage, Webby, Roy, Edda og Icelandic Ad Awards.

Han debuterte på den kommersielle scenen med en Nike-reklame i 2012 med triatleten Sarah Reinertsen, og siden er reklame- og fiksjonsfilmene hans kjent for å ha slagkraftig historiefortelling med en tydelig emosjonell og visuell stil.

– Ingi sin fascinasjon for improvisasjon, øyeblikk han finner, og poetisk, virkelighetsnær billedbruk kan sees gjennom hele arbeidet hans, sier Aparent-produsent Lasse Nyhaugen. – Vi leter bestandig etter mennesker som deler de samme verdiene, og ikke minst like store ambisjoner for å lage bra film. Da er det ekstra spennende å bli kjent med mennesker som Runar, som føles ut som et perfekt tilskudd i Aparent.

Rúnar Ingi showreel.

Spillefilmaktuell og klar for det norske markedet

Inspirasjon fra regissørens barndomsminner ga rot til kortfilmen «Apology» i 2016. Den hadde premiere på Reykjavik Film Festival samme år, og utvikles i disse dager til spillefilm. Samtidig er Rúnar Ingi klar for det norske markedet gjennom sin signering med Aparent:

– It’s been clear from our first conversation with Aparent that we share the same vision and drive for filmmaking. Their work speaks for itself, it’s beautifully crafted with a lot of heart and emotional drive. I feel very connected to all of their work. It’s, therefore, such an easy decision for me to join their great roster and continue to create stunning work together, forteller regissøren.

– Med en oppvekst på Island, kombinert med filmhåndverk på høyt internasjonalt nivå, har han et perspektiv som føles unorsk og dermed noe som blir veldig spennende å ta del i. Dette føles som et første steg mot et større fotfeste i Skandinavia — en retning vi skal fortsette å utforske, avslutter Aparent-produsent Nyhaugen.

Se mer av Runar sitt arbeid på www.aparent.tv/runar-ingi