Arbeidet med Gullblyanten 2020 er i gang

12. mars 2021 går det 31. Gullblyanten-arrangementet av stabelen. Som dyd av korona-nødvendighet blir dette den første digitale Gullblyanten noensinne. – At vi har en felles feiring å se frem til er kanskje viktigere nå enn noen gang, sier jurypresidentene i Gullblyanten 2020, TRY-teamet Caroline Riis og Eirik Sørensen.

Eirikogcaroline
Eirik Sørensen og Caroline Riis er jurypresidenter for Gullblyanten 2020.

Det har allerede gått rykter i bransjen om at neste Gullblyanten er avlyst, men så er ikke tilfelle. Dette kan Victoria Asmerom Bratli bekrefte, og hun er den ansvarlige for Gullblyanten i Kreativt Forum, så dette vet hun bedre enn noen.

– Ja, det blir Gullblyanten! Det har vært et krevende år for de aller fleste, med økonomiske utfordringer og permitteringer, og for noen få er fremtiden fortsatt usikker. Gullblyanten kommer til å bære preg av nettopp dette, men til tross for unntakstilstanden har det blitt laget utrolig mye bra kommunikasjon i 2020, og det skal vises frem og hedres, sier Victoria.

– Fordi situasjonen er såpass alvorlig og usikker som nå planlegger vi et digitalt arrangement i midten av mars 2021. Må innrømme at tanken var litt avskrekkende i starten, men med gode ideer og flinke samarbeidspartnere er både vi og styret i Kreativt Forum sikre på at det kan bli veldig bra. Vi skal gjøre vårt beste for å samle bransjen til en flott festkveld der jobbene og folka bak ideene får skinne, fortsetter hun.

– Viktigere nå enn noen gang

Vi tok en prat med påtroppende jurypresidenter Caroline Riis og Eirik Sørensen fra TRY, for å høre hva de tenker om det som ganske sikkert blir en litt annerledes Gullblyant.

– Det er ganske spesielt å tenke på at vi 6. mars i år satt samlet på the HUB for det som er årets desidert største begivenhet, lykkelige uvitende om at vi var kun få dager unna full lockdown. Sånn sett er vi takknemlige for at vi rakk en «siste fest» før alt ble snudd opp ned. Vi har hele veien hatt et lite håp om at Gullblyanten vil kunne avholdes slik den pleier, det er jo en kveld vi ser som en hellig tradisjon ranket hakket over jula. Men vi er overbevist om at KF kommer til å finne en bra måte å gjennomføre arrangementet på, og det at vi har en felles feiring å se frem til er kanskje viktigere nå enn noen gang. Og hvem vet, kanskje det blir befriende deilig å oppleve en Gullblyant litt utenom det vanlige? Vi gleder oss i hvert fall veldig!, sier Caroline og Eirik.

«Det blir ingen skikkelig GB-juryering uten høylytte kategoridiskusjoner, lidenskapelige forsvarstaler og en og annen slåsskamp, og vi skal gjøre vårt for at det skal bli anledning til dette i år også.»

Caroline Riis og Eirik Sørensen

Hva med juryeringen, vil den bli som før?

– Hvordan selve juryeringen vil foregå vet vi ikke så mye om enda, men den må nok også bli litt annerledes enn den pleier. Juryering av Gullblyanten er noe helt spesielt, hvor jurymedlemmene alltid har lagt ned tid og dedikasjon man ikke finner i noen annen konkurranse, som igjen har ført til at Gullblyanten har opprettholdt prestisjen den har, år etter år. Det blir ingen skikkelig GB-juryering uten høylytte kategoridiskusjoner, lidenskapelige forsvarstaler og en og annen slåsskamp, og vi skal gjøre vårt for at det skal bli anledning til dette i år også.