Årets første Sølvfisk til POL og Posten

Postens råflotte og humoristiske 375 års jubileumsfilm vinner Sølvfisken for januar.

Post

Mandag 17. januar 2022 var det 375 år siden Postvesenet ble etablert av den danske stattholderen Hannibal Sehested. Dette ble blant annet markert gjennom en jubileumsfilm som hadde premiere samme dag. «Livet er som en postkasse. Du vet aldri hva som ligger oppi.» sies det i filmen (med åpenbar referanse til «Forrest Gump»), og det er også temaet i jubileumsfilmen som er utviklet av POL og produsert av Bacon, med Jakob Marky som regissør.

Vinnerfilmen.
Den råflotte langversjonen.

Det er Rikke Sofie Jacobsen og Pia Lystad som er kreativt team på jobben, der det øvrige teamet besto av rådgiver Marius Eriksen, prosjektleder Kristin Eidså Brantzeg Scheele og planner Simon Karlsson.

– Fin, humoristisk og godt løst

Sølvfiskjuryen har denne begrunnelsen for januar-vinneren: «Sølvfisken for januar går til en veldig fin, humoristisk og godt løst film. Posten er et selskap som alle kjenner til, og som har mye historie i veggene. Når de nå viser sine 375 år med historie i Norge så velger de å løse det med et humoristisk og engasjerende fortellergrep, med klare Forrest Gump-referanser, noe som gjør at de klarer å holde historien interessant for seerne gjennom hele 120 sekunder.»

Image1
Sølvfiskjuryens nye leder, Therese Becke fra POL.

Ny Sølvfiskjury på plass

Den nye Sølvfiskjuryen består av juryleder Theres Becke (rådgiver i POL), Randi Varberg (direktør for Informasjon og Marked i Infinitum AS), Anders Muurman Holm (kreativ leder i Morgenstern), Øystein K. Dyb (produsent i Bacon Oslo), Monica Solberg (markedsdirektør i Posten), Jacob Rolland (markedssjef KIWI) og Tone Humblen (Art Director Mint Creatives).