Askild Meltvik ny leder i Haltenbanken

Partner Askild Meltvik tar over som daglig leder i design- og rådgivningsbyrået Haltenbanken etter Elise Sæle Dahle, som har ledet byrået siden 2005.

Elise Sæle Dahle Sissel Falch Askild Meltvik Copyright Cecilie Bannowx
Fra venstre: Elise Sæle Dahle, Sissel Falch og Askild Meltvik. Foto: Cecilie Bannow

– Jeg ser frem til å overta stafettpinnen etter Elise, og gleder meg til å lede denne kompetente, internasjonale og kreative gjengen. Sammen skal vi fortsette å sette spor etter oss, og skape en solid arbeidsplass som leverer tjenester av høy kvalitet, sier Askild Meltvik.

– Fokuset vårt fremover vil være å designe grønnere digitale- og fysiske opplevelser som er bærekraftige for folk, for lommeboken og for planeten. Her vil vi være en pådriver for det grønne skiftet. Dette vil vi også utfordre kundene våre på, samt samarbeidspartnere og leverandører.

Meltvik har vært partner, rådgiver og designer i Haltenbanken siden 2017, og har tidligere ledererfaring fra byrå, som gründer i eget selskap, og i Haltenbanken. Med seg har han partner og kreativ leder Sissel Falch, som også har ansvaret for selskapets strategiske bærekraftsrådgivning.

Fra liten start-up til solid rådgivnings- og designselskap

Siden Elise Sæle Dahle gründet selskapet i 2005 har Haltenbanken vokst fra to til 14 ansatte. Byrået har levert overskudd i alle driftsår, og omsetningen i 2020 var på 20 millioner kroner.

– Haltenbanken har gått fra en liten start-up til et etablert, solid og anerkjent rådgivnings- og designselskap med gode økonomiske resultater, sier Sæle Dahle. – Vi har utviklet nye tjenesteområder i takt med etterspørselen i markedet og endringene i samfunns- og næringsliv. Det er med stor entusiasme og trygghet at jeg overlater styringen til mine to partnere. Jeg er så stolt over alt vi har fått til sammen, og gleder meg til å se hvilke resultater de dyktige rådgiverne og designerne i Haltenbanken kommer til å levere i årene som kommer.

Elise Sæle Dahle skal over i en ny rolle der hun skal arbeide med systemisk innovasjon, og lede et nytt prosjekt på tvers av blå og grønn bioøkonomi i næringsklyngene. Prosjektet er et samarbeid mellom NCE Heidner Biocluster, NCE Seafood Innovation, NCE Blue Legasea og Biotech North.