Astrid og Liv har laget bok

Med «Kreativ yrkesvei» har Westerdals-veteranene Astrid Brodtkorb og Liv Evjan begått «en slags fagbok» som handler om den snirklete, utfordrende og dypt personlige veien du må gå når du velger kreativitet som yrkesvei.

95152 fc142 original
95153 84fad original
Liv Evjan og Astrid Brodtkorb er aktuelle med boken «Kreativ yrkesvei, utgitt på Fagbokforlaget.

I mer enn 20 år har Astrid Brodtkorb og Liv Evjan veiledet talenter innen visuell kommunikasjon, ide- og konseptutvikling på Westerdals.

– For to år siden ble vi kontaktet av et forlag som mente vi burde skrive om kreativitet. Første spørsmål vi stilte oss var om det fantes behov for enda en bok om kreativitet? Vi regnet oss raskt frem til at vi, lærere på Westerdals, kanskje er de som har bidratt mest til å utvikle talenter innen kommunikasjon i Norge i dag. Til sammen har vi lagt ned mer enn 20.000 veiledningstimer, og utdannet AD-kull fra 1992 til alle deler av bransjen, sier Brodtkorb og Evjan.

– For hva er egentlig våre pedagogiske metoder, vår holdning til læring, og dermed vår holdning til unge mennesker på vei inn i det profesjonelle livet?

Forfatterne mener at alle er født med kreative evner, og denne boken er derfor for alle, enten de er studenter, kunstnere, leger, rørleggere, lærere, journalister eller bibliotekarer.

Begge underviser på Westerdals Art Direction, Høyskolen Kristiania. Astrid Brodtkorb er førsteamanuensis, billedkunstner og Art Director. Liv Evjan er førstelektor og Art Director med bakgrunn fra reklame og design. Men fremfor alt kaller de seg «entusiaster på vegne av alt det rare, dumme og klønete som kan bli til geniale ideer».

«Kreativ yrkesvei» er utgitt på Fagbokforlaget.