Aurdal slutter i Ny Tid

Ansvarlig redaktør Martine Aurdal slutter i Ny Tid når magasinet selges til Vårt Land.Ny Tid har vært på utkikk etter en ny eier siden Damm og Cappelen slo seg sammen. Magasinet har de siste to årene vokst i opplag, men de økonomiske resultatene har vært svake.

Fra nyttår overtok mediehuset Vårt Land magasinet. Dermed blir det også endringer i ledelsen.

– Naturlig å søke nye utfordringer – Min viktigste jobb har vært å sørge for at Ny Tid ble et levedyktig nyhetsmagasin. Etter en lang prosess er jeg nå glad for å si at vi har funnet den best mulige løsningen for Ny Tid. Jeg håper og tror at Mentor Medier vil tilføre synergier og kunnskap som kan lede avisa videre på en god måte. Men da er det naturlig for meg å søke nye utfordringer, sier Martine Aurdal.

Aurdal ble ansatt som redaktør i mai 2006 og har ledet magasinet gjennom en svært tung periode med nedbemanning og underskudd. Likevel har Ny Tid fått flere lesere. I 2006 var bladet opplagsvinner i norsk presse.

Mentor Media ledes av Magne Lerø som nå får ansvaret for Ny Tid. Vårt Land lover at profilen til magasinet skal fortsette også med ny eier og ledelse
– I en tid der mediene preges av mye tabloid overfladiskhet har Ny Tid valgt å profilere seg på internasjonal solidaritet og samfunnsansvar. I det lange løp gir det resultater å være tro mot sin publisistiske idé, sier konsernsjef i Mediehuset Vårt Land, Helge Simonnes.

Ville overta Memo
Mediehuset Vårt Land ønsket i sin tid også å overta Memo fra Berner Gruppen (daværende Avishuset Dagbladet).

Tidligere Memo-redaktør Kristine Moody mener Dagbladet burde vurdert å selge Memo da mediehuset ikke lenger var villig til å bruke penger på nyhetsmagasinet.
– Hvis de ikke ville bruke mer penger på Memo, burde Dagbladet åpnet for salg. Mediehuset Vårt Land ville kjøpe Memo, men klubbformann Reidar Mide Solberg sa nei, fortalte hun under et foredrag i forbindelse med Nordiske Mediedager i Bergen i mai 2007.

Artikkelen er også publisert hos Kampanje.