Av-og-til velger POL: – En meningsfull og spennende oppgave

Alkovettorganisasjonen Av-og-til har valgt Pol som samarbeidspartner innenfor temaet folkehelse.

Pol avogtil bilde
Teamet i POL og Av-og-til. Foto: POL

Folkehelse er et viktig satsningsområde i Av-og-til, og helsekonsekvensene av alkoholbruk er store. Det er sammenheng mellom alkoholbruk og en rekke fysiske sykdommer. I tillegg påvirker alkoholen den psykiske helsen negativt.

– En viktig opplysningskampanje

Oppgaven som Pol skal løse sammen med Av-og-til er å øke bevisstheten rundt sammenhengen mellom alkohol og 200 sykdommer, og oppfordre til handlings- og holdningsendring.

– Vi ønsket å inngå et samarbeid med POL fordi vi opplever dem som en stødig, engasjert, kreativ og ikke minst løsningsorientert gjeng som vet hvordan man effektivt kan nå ut til målgruppen, med gode resultater. Sammen kommer vi til å lage en viktig opplysningskampanje om risikoen man tar ved å drikke alkohol, og at hvert glass man kutter gjør godt for helsa. Vi er veldig glade for at vi har POL med på laget!, sier Stina Katrine Bakken i Av-og-til.

Skal unngå strenge pekefingre

Også teamet i Pol gleder seg til å øke folks bevissthet rundt alkoholens mange skyggesider fremover. – Vi skal ikke rette strenge pekefingre, men gjøre folk bevisste på at det er lurt å kutte en enhet her og der, og at man kan ta gode valg med tanke på hvilken risiko man utsetter seg for i forbindelse med alkohol, sier rådgiver Lina Aas-Eng i Pol.

– Dette er en meningsfull og spennende oppgave som vi gleder oss til å jobbe med, legger det kreative teamet Anders Arnoldsen Holm og Thea Emanuelsen til.

POLs Av-og-til team består i tillegg til de nevnte av planner Simon Karlsson, prosjektleder Shirin Pakzamir og designer Caroline Weseth.