B-Reel Films til Norge

Det svenske produksjonsselskapet B-Reel Films åpner i Oslo med Audun Lyngholm Wittenberg. Første oppdrag: 40 skreddersydde filmer til norske kreatører.

85527 ca345 original
Hello Tobby and Pete!
85528 4c795 original
Morten and Mattis, my friends!
85532 af972 original
Hello Hans Christian and Jo Espen!

De siste dagene har 40 norske kreative team fått en skreddersydd film fra B-Reel Films sitt nyoppstartede Oslokontor i posten. Den eneste haken er at filmene faktisk ikke er produsert av selskapet selv.

– Det gikk veldig fort i oppstarten, så dessverre hadde vi ikke tid til å produsere filmene selv, forteller en lattermild Audun Lyngholm Wittenberg, og legger til at de lover å produsere sine egne filmer fremover.

Kleiberg fra start

Siden oppstarten i 1995 har B-Reel vokst seg fra et lite kontor i Stockholm til å bli en internasjonal aktør. Nå etablerer produksjonsselskapet seg i Norge, og produsent Audun Wittenberg skal lede den norske satsingen. Med seg fra start har han Mikkel Gulliksen som produksjonsleder og Andreas Kleiberg, som tidligere har regissert både film og stillskampanjer for kunder som Sparebank1, Hurtigruta og Triumph motorsykler.

– Andreas Kleiberg er en emosjonell og visuell historieforteller som er villig til å strekke seg langt for å fange de perfekte øyeblikkene. Vi er et fett team, og det var naturlig å søke tilbake til hverandre og fortsette samarbeidet vi startet i Fantefilm, forteller Wittenberg.

Kleiberg ser frem til å gjenforenes med Wittenberg i det nyoppstartede selskapet.

– Jeg har lengtet etter å jobbe sammen med Audun igjen. Han er en drømmeprodusent med samme elleville hjerterytme som jeg selv har for reklamefilm, forteller regissøren.

– At han dro med seg noen internasjonale muskler og et par tatoveringer tilbake til Oslo er jo heller ikke irriterende, legger han til.

Fineste folka i byen

De siste årene har Wittenberg jobbet som produsent i VICE fra København, men norske kreatører kjenner ham som produsent og partner i Fantefilm. Nå håper han å kunne bidra til å sette nordmenn på kartet i utlandet.

– Det er veldig kult å få være med å eksportere norske regissører ut i verden. Jeg gleder meg som en unge til å komme i gang, og å fortsette prosessen med å samle de fineste folka i byen, sier han.

Suksess tross omveltninger

Ved hovedkontoret i Stockholm produseres det reklame, TV-drama, spillefilm, dokumentarer, musikkvideoer og spesialsydd content. I tillegg har B-Reel Films kontorer i London og Los Angeles. B-Reel har også et eget reklamebyrå med kontorer i blant annet Berlin, Barcelona og New York. Likefullt er alle de fem originale partnerne fortsatt en del av bedriften.

– Jeg ble veldig betatt av at fem fyrer starta et lite produksjonsselskap for over 20 år siden og at alle fortsatt jobber i selskapet. Det snakker for seg selv, sier Wittenberg.

– De siste tiårene har bydd på store omveltninger i vår bransje. At de har klart å holde sammen og parallelt stable et internasjonalt produksjonsselskap og et reklamebyrå på beina er veldig imponerende. Jeg gleder meg til å kunne bli en del av et såpass veldrevet selskap, avslutter han.

b-reelfilms.com

Morten and Mattis, my friends!

Hello Tobby and Pete!

Hello Hans Christian and Jo Espen!