Bacon vant Producers Award i YDA

Som det første skandinaviske produksjonsselskap noensinne har Bacon vunnet Producers Award i Young Director Award (YDA), som deles ut hvert år i løpet av Cannes-uka i det uoffisielle sideprogrammet.

Skjermbilde 2023 06 26 kl 13 05 09
Fra Röyksopp-videoen «Past», regissert av Jeppe Lange. Videoen vant YDA-sølv i kategorien Animation.

YDA er den eneste veldedige organisasjonen i verden som fokuserer eksklusivt på å promotere kreative talenter innen reklamefilmproduksjon, og det er vinnerselskapets evne og vilje til å dyrke nye talenter som blir premiert med Producers Award.

Ved å vinne Producers Award kommer Bacon i storfint selskap sammen med internasjonale aktører som Pulse, Stink og Halal. Prisen er basert på åtte shortlister fordelt på fem regissører, som resulterte i tre YDA-sølv.

– Det siste året har vi hatt en god flyt av prosjekter som både har vært økonomisk og kreativt fornuftige, og dette har resultert i fine tall på bunnlinjen. Men vi må være ærlige og si at den type reklamefilm typisk går til erfarne regissører, og derfor har vi også hatt dobbelt tempo på prosjektene vi brenner litt ekstra for, nemlig de som kan være med på å utvikle våre egne regi- og produksjonstalenter, sier Executive Producer Magne Lyngner, som leder oslokontoret.

– Vi håper at prisen kan være med på å løfte nye talenter opp i bransjen, og gi byråer samt annonsører lyst til å jobbe med dem, selv om de ikke har en like omfattende reel som de etablerte filmskaperne, sier administrerende direktør Metter Jermiin.