Både Og 30 år del III: Radioreklame? Det er Ivar, det

I anledning at det er 30 år siden produksjonsselskapet BådeOg ble startet, vil vi i løpet av året gi noen utvalgte team, kreatører og kunder som har utmerket seg på radio i denne perioden litt ekstra oppmerksomhet. Denne gangen er turen kommet til Ivar Vereide.

96699 79883 feature
Ivar Vereide i 1993. Foto: KF

Da Både Og startet opp hadde tekstforfatter Ivar Vereide allerede vært i reklamebransjen i over ti år, og med overgangen til New Deal DDB i 1992 kom en rekke kjente kampanjer som perler på en snor.

Vereide er kanskje best kjent som mannen bak noen av Norges mest ikoniske slagord som «Lottomillionærer er ikke som andre millionærer», «Dagen er ikke helt den samme uten VG» og «Ekstraservice? Det er Shell, det», for å nevne noen. Mens det på tv og print var strenge krav til gjennomarbeidede og kundegodkjente manus, husker Ivar dagene (og kveldene) i Kruses gate i selskap med Bjørnar Pedersen, Stig Rygh-Johansen og Ola-Per Ekblom som noe ganske annerledes.

– Selv Bjørndalen treffer ikke blink hver gang. I radiostudio kunne vi prøve ut idéer og eksperimentere med snåle karakterer som vi ofte måtte spille selv. Noe av det morsomste med å jobbe med Både Og var den følelsen av «kom og lek, så tar vi betalt for det som blir noe av», sier Ivar Vereide.

En velkjent klisjé blant radioproduksjonsbyråene er idéen om «Theatre of the mind», tankenes teater. Ivar Vereide er derimot ingen stor tilhenger.

– Veldig sjelden handler radioreklame om å lage bilder i hodet til lytteren. Nesten alle de beste og mest premierte radioreklamene er dialog- eller karakterdrevet. Styrken til radio er etter min mening de etablerte konseptene som med godt teksthåndverk makter å underholde gang på gang, år etter år, forteller han.

Ivar Vereide har siden 2000 vært konseptutvikler, kreativ strateg og tekstforfatter i Dinamo.

VG – Sommeren er ikke den samme uten 1

Vgsommer1.mp3
Last ned

VG – Sommeren er ikke den samme uten 2

Vgsommer2.mp3
Last ned

VG – Sommeren er ikke den samme uten 3

Vgsommer3.mp3
Last ned

Lotto – Husk å levere før klokken seks 1

Lotto1.mp3
Last ned

Lotto – Husk å levere før klokken seks 2

Lotto2.mp3
Last ned

Lotto – Husk å levere før klokken seks 3

Lotto3.mp3
Last ned