Barns fantasi ble kosedyr

Flere enn 300 tegninger ble sendt inn da spillefilmen «Karsten og Petra på vinterferie» oppfordret barn over hele landet til å sende inn tegninger av sine favorittkosedyr. Nå blir fire av tegningene sydd om til virkelige kosedyr. 


45211 c97c0 original
45214 b4508 original
45217 1a387 original

Forfatter Tor Åge Bringsværd har underholdt og gledet mange barn med sine historier om barna Karsten og Petra og deres kosedyr Frøken Kanin og Løveungen. Fortellingene har så langt resultert i to spillefilmer produsert av Cinenord Kidsstory og distribuert av SF Norge, og en TV-serie vist på NRK. I forkant av «Karsten og Petra på Vinterferie» ble barn bedt om å tegne sine egne favorittkosedyr og responsen var svært god, mer enn 300 tegninger ble sendt inn og fire av dem blir nå sydd om til virkelige kosedyr.

– Ingenting slår barns fantasi og oppgaven med å lage om til myke figurer er utfordrende, men desto mer tilfredstillende er det når de står ferdig, forteller Lene Noss Ditmansen i Myk og Rar.

Lene Noss Ditmansen


Engasjerte småbarnsforeldrene

– Kosedyrene er en viktig del av Karsten og Petra sitt univers, og gjennom denne konkurransen får barna mulighet til å skape sitt eget univers samtidig som koblingen til filmen er tydelig. Alle bidragene vi fikk inn viser at dette er en konkurranse som har engasjert målgruppen, forteller Monica Larsson, som har markedsført filmen på vegne av Kulturmeglerne.

Tegningene som har kommet inn har blitt publisert på Karsten og Petra sin Facebookside, og har på den måten også skapt engasjement utover de som deltok i konkurransen.

– Det er utrolig gøy å få jobbe med å engasjere barn, forteller Silje Hopeland Eik som har produsert filmen sammen med Tanya Nanette Badendyck.

– Denne konkurransen var veldig morsom å gjennomføre siden vi fikk inn så mange fine tegninger, og vi vil ta med oss dette videre til nye filmer.

Det er Kulturmeglerne i samarbeid med SF Norge som står bak lanseringen av «Karsten og Petra på vinterferie».

Om filmen

«Karsten og Petra på vinterferie» hadde premiere 24. februar, og er den andre filmen om de to bestevennene. Filmen er allerede sett av over 200 000. To nye filmer basert på Karsten og Petras univers er annonsert, den første kommer i november 2014.