Bates tok oktober-mikken

Sær søringhumor fra Thon Hotels og Bates United vant radioreklamekonkurransen Sølvmikken i en ellers slapp oktobermåned.

9560 5f78d original

Førsteplassen i oktobersølvmikkens kåring går altså til spotten «Rorbua» for Thon Hotels. Juryens dom lyder slik:
– I en relativt slapp måned var en samlet jury enige om at dette var rundens klart beste spot! Den gode stemningen i spotten overføres rett til lytteren, og da kan den ikke være noe annet enn godt produsert og godt skrevet. «Morsomt» og «underholdende» var bare noe av det positive som ble sagt. Og det er veldig befriende at det ikke er voice på slutten.

Byrå: Bates United
Team: Lin Strømsheim og Katja Krogh
Produksjonselskap: Sagveien Resort

På andreplass er det Lyn som rasker til seg nok en Sølvmikk-premie. Denne gang for spotten «RBK». Juryen utbroderer:
– En gjenganger som har høstet flere priser tidligere, men denne gangen med en ny liten vri. For at konseptet skal leve må klarsynte Laila utvikles og det har produsentene og teamet klart bra. Spotten beveger seg ganske nært overspilt revy, men det holder likevel til sølvplass.

Byrå: Kitchen
Team: Thomas Askim og Eirik Stensrud
Produksjonselskap: Sagveien Resort

Rett bak Lyn kommer VIF Hockey med enda et sett rånete nidviser. Juryen er alt i alt fornøyd, men sliter litt med de produksjonsmessige detaljene:
– Det var en del diskusjon rundt disse spottene. Blant annet er skuespillerene utrolig dårlige, og det virker som spottene er produsert på gutterommet. Men det hjelper på helhetsinntrykket når man forstår at det faktisk er hockeygutta selv som spiller. Èn av spottene fungerer bra, mens den andre fremstår som litt ekkel. Likevel mener juryen at dette er et friskt pust i sportsradioreklamesjangeren.

Byrå: Reklamebyrået Circus
Team: Chris Grønn
Produksjonselskap: Sagveien Resort

Hør alle spottene her.

Sølvmikkjuryen består av:

Espen Dysvik Hagen, Grey
Thorbjørn Ruud, Try
Sigurd Solberg, McCann
André Koot, SMFB
Stein Simonsen, Dinamo
Katja Krogh, Bates United
Thomas Askim, Kitchen
Kenneth Lamond Johansen, DDB Oslo
Vilhelm Paus, Seefood TV