Batman vs. Mumien

Det er hvilken film som har den kuleste skurken som kan bli utslagsgivende når det denne helgen knives om førsteplassen på den amerikanske kinotoppen.

Det har allerede vært mange spekulasjner om «Dark Knight» vil vippe både den ene og den andre tidligere Hollywood-suksessen av listen over hvilke filmer som har tjent inn mest på kortest mulig tid. Og så langt kan det se ut til at det har gått veien for den gummikledde helten og den sminkede erkefienden hans. Nå knyttes det derimot spenning til hvordan helgens premiere på den tredje filmen om «Mumien» vil slå ut på statistikken.

«The Dark Knight» tjente inn 18,5 millioner dollar allerede på den første visningen, og folk og presse over hele verden har vært umåtelig interesserte i å se og skrive om filmen. «Mumien 3» har så lant ikke fått tilsvarende oppmerksomhet, men har dog noen ess i ermet.

Skumlinger Den aller største gulrota i «Mumien 3» er Jet Li som er hentet inn som tidenes skurk, hvilket har fått interessen for filmen til å øke betraktelig. Det er med andre ord de skumle skurkene som synes å være trekkplasteret i to av dette årets tøffeste filmer. Heath Ledger har som kjent fått strålende kritikker og masse oppmerksomhet for sin rolle som jokeren i «The Dark Knight».

Deler av «Mumien 3» er spilt inn i Kina, hvilket også hjelper på rent pressemessig.