Battlefield i gratis «tegneserieversjon»

Electronic Arts gir til sommeren ut et gratis onlinespill i Battlefield-serien. Grafikken blir mindre realtistisk og mer tegneserieaktig, slik at flere kan spille.

12815 d387d original
PC-spillet «Battlefield Heroes» er Electronic Arts’ (EA) første ledd i en ny strategi som går ut på å tjene penger på reklame og salg av gjenstander i selve spillet.

Battlefield har tidligere strukket seg mot realistisk miljøskildring og krystallklar grafikk, men «Battlefield Heroes» minner estetisk sett mye om «Team Fortress 2», som er et spill i den enormt populære spillpakken «Orange Box» fra Valve.

Den nyskapende men ikke-så-tunge grafikksystemet gjør at man ikke nødvendigvis trenger den største og kraftigste prosessoren og/eller grafikkortet i datamaskinen for å kunne spille, samt at det blir mindre hakking og ufrivllige pauser når man spiller på internett.

Spillet i seg selv blir også noe enklere å spille enn de tidligere spillene i serien, som blant annet teller «Battlefield 1942» (PC/Mac), «Battlefield 2 »(PC) og «Battlefield 2: Modern Combat» (konsoll) og «Battlefield 2142» (PC).

Lettere tilgang til moroa – Folk vil spille spill på nye måter, med lettere tilgang til moroa. Med Battlefield Heroes tar EA sitt første store franchise til Nord-Amerika og Europa med en ny distribusjonsmodell og prisingssystem tilpasset til den nye måten folk spiller på, sier Gerhard Flroin, i EA i en pressemelding.

Spillerne kan kjøpe gjenstander i spillet for å skape sin egen unike spillfigur, men det skal ikke gå an å kjøpe seg fordeler i form av bedre våpen eller liknende.
– 95 prosent av de som spiller spillet kommer ikke til å bruke noen penger, sier Ben Cousins fra utvikleren Dice.