Skildrer sår og vanskelig juletid med «Ein sjanse te»

Nytt musikkvideo-samarbeid har et litt annerledes julebudskap enn det som er vanlig.

Image1

Filmen er et samarbeid mellom regissør Christian Søgaard, skuespiller Vilde Stokke og artist Marion Woodseth.

– Jula er en høytid som mange gleder seg til, meg selv inkludert, men det finnes også utrolig mange som sliter og syns det er vanskelig. Kanskje de har mistet noen som gjør det ekstra sårt når man gjerne skulle være samlet, noen føler seg ensom, og andre syns det bare er en vanskelig tid. Både låt og video ønsker å belyse disse tingene, i en litt annerledes julebudskap enn bare kos og hygge. Desember er en måned vi bør løfte hodet litt opp å se alle rundt oss, og ta et ekstra tak for at alle skal ha det bra, forteller Marion Woodseth.

– Min visjon var å ligge på de hverdagslige øyeblikkene. Vi følger øyeblikkene hvor hun får en telefonsamtale, hverdagen som fortsetter og hvordan enkelte steder, ting eller minner er så kraftige at de blir viktige for å minnes de vi savner. Jeg var nysgjerrig på å utforske et enkelt visuelt språk i filmen, ved å ikke komplisere det så mye til med masse vinkler, men heller gjøre lengre tagninger hvor vi fikk utforsket følelsen i scenen, forteller regissør Christian Søgaard.

Ble laget i løpet av en uke

Prosjektet ble fort satt i gang da låten kom ut. På en uke ble ide, manus, opptak og postproduksjon gjennomført og lansert.

– Slike prosjekter er ekstra gøy å gjennomføre. Musikkvideoer er som ferskvare, og kan trekke paralleller til reklamefilmer. Denne filmen hadde sammen med musikken en form for jule-reklamefilm-følelse over seg (hvis jeg kan si det), som turte og vise den såre tiden av jula også, fortsetter Christian, som også har produsert filmen.

Produksjonselskapet bak er Najs Film. De involverte ønske å takke Wemake og Dagslys.

Se filmen her.