Bendik slutter i Kitchen

Bendik Romstad har etter snart 20 år i byrået han var med å starte, bestemt seg for å gå videre. I første omgang skal han hjelpe til i familiebedriften, og jobbe litt freelance.

96297 812ad original
Anne Gravingen og Bendik Romstad vant Kreativt Forums Ærespris i 2006. Bildet ble tatt hjemme hos dem i den forbindelse. Foto: Frode Sörskaar

– Vi i Kitchen takker Bendik for mange flotte år sammen, og nå sist en velfortjent Gullfisk for Bufdir, sier byråleder Haakon Dahl.

Bendik Romstad sier på sin side sier at han er takknemlig for alle de fantastiske folka og annonsørene han har fått jobbe med fra oppstarten i 2002 og frem til i dag, og at det er de det er aller tristes å forlate.

Bendik kommer til å jobbe som vanlig frem til juni, og kan hende også etter det, på freelance-basis.

– Det føles veldig rart at Bendik slutter. Vi har drevet dette byrået sammen i mer enn 18 år sier Haakon Dahl.

– Bendik setter ekstreme krav til kvalitet og gjennomføring. Et viktig bidrag til det som etterhvert har blitt kulturen i Kitchen. Og denne Kitchen-kulturen som nå sitter godt i veggene tror jeg er en av de viktigste årsakene til at vi nå er et av de lengstlevende byråene i bransjen. At et kreativt team som Anne [Gravingen] og Bendik, og nå den siste tiden bare Bendik, holder ut så lenge i ett byrå er ganske unikt, og det er jeg uendelig takknemlig for. Samtidig har jeg stor forståelse for at man trenger noe nytt etter så mange år. Jeg ønsker Bendik all mulig lykke til fremover og ser slett ikke bort fra at vi kommer til å ha med hverandre å gjøre også i tiden som kommer, avslutter Dahl.

På tide å «flytte hjemmefra»

– Det blir veldig vanskelig å forlate annonsører og kollegaer, men jeg tror aldri det er en tid der det passer å «flytte hjemmefra», sier Bendik.

– Anne og jeg fikk barn og var med å starte reklamebyrå samme år, så å se de to vokse opp side om side har vært spennende. Nå har de begge blitt voksne og klarer seg selv. De mulighetene Kitchen og Haakon har gitt meg opp gjennom årene tror jeg ikke jeg kunne fått noe annet sted; Gullblyanter, løver, Energy Pool, samarbeidet med Leo Burnett og nå til slutt Gullfisken. Takk, takk, takk! Og til alle annonsørene som har stolt på meg, TAKK!