Bevegelse i Kristiansand

Konferansen Motion ble første gang arrangert i fjor og samlet over 400 deltakere fra en rekke bransjer. Blant foredragsholderne i år finner vi en amerikansk webguru, en nudelkonge, to unge klesmerkegründere og en gammel rockestjerne.

10363 2e199 original

Motion er en årlig konferanse som ble arrangert for første gang i fjor. Konferansen holdes i Kristiansand og inviterer foredragsholdere fra hele verden til å inspirere innenfor fagområdet opplevelsesøkonomi. Konferansen handler om hvordan koblinger mellom kultur, kreativitet og næring kan skape vekst og utvikling.

– Vi har ambisjon om å bli Nordens største og viktigste møteplass for kreative miljøer og næringsliv, sier prosjektleder Øystein Tønnessen.

– Motion skal være en kraftstasjon som fyller på med nyttig kunnskap, nye ideer, inspirasjon og verdifulle kontakter på tvers av tradisjonelle bransjebarrierer, fortsetter han.

Hummer og kanari Årets foredragsholdere er mange og varierte. Blant annet finner vi amerikaneren David Weinberger som er forfatter, filosofiprofessor og tidligere vitseskribent for Woody Allen. Han blir også regnet som en virkelig banebrytende guru når det gjelder markedsføring og forretningsvirksomhet på internett.

Nudelkongen Mr. Lee kommer også på Motion. Han har med seg det Londonbaserte designbyrået YOU. Designerne der har arbeidet med redesignet og ikoniseringen av merkevaren Mr. Lee.

Tidligere frontfigur i det finske kultbandet Leningrad Cowboys, Mato Valtonen, kommer til Kristiansand for og snakke om dotcom-bobla som kom og gikk. Han ble nemlig på et tidspunkt så begeistret for bandets hovedsponsor Nokia at han la rocken på hylla og ble teknologigründer.

Konferansen arrangeres i Kristiansand fra 2-4 september.

Påmeldingsinfo her.