Bexi og Halvard skal lede Gullblyanten

Tom Aksel «Bexi» Mathisen og Halvard Djupvik Smedsrud er konferansierer, toastmastere, prisutdelere, voicere, videosnuttprodusenter og -skuespillere under Gullblyanten 2020, førstkommende fredag kveld.

Bexi Halvard
Halvard Djupvik Smedsrud og Tom Aksel Mathisen (selvportrett)

Du har garantert sett eller hørt en reklameproduksjon fra de siste årene der Tom Aksel Mathisen og/eller Halvard Djupvik Smedsrud har vært med, enten foran eller bak kamera, eller kanskje mest sannsynlig på lydsporet. Tom Aksel er mangeårig Både Og-medarbeider, nå produsent i NHO, og har jobbet med alt fra tv-journalistikk til film og reklame. Halvard frilanser både som jurist, som stemmeskuespiller og som skuespiller, noe som ifølge ham selv lar seg kombinere «på en overraskende vellykket måte».

– Dette var ikke det vi takket ja til, erklærer Tom Aksel innledningsvis.

Duoen ble nemlig hyret inn til å lede det som var planlagt som den digitale versjonen av Gullblyanten 2020, altså en virtuell corona-variant, før disse planene ble skrinlagt og hele greia ble utsatt til etter gjenåpningen. Nå skal de stå i en svær sal foran 700 forventningsfulle publikummere i stedet for i et tomt TV-studio.

– Så jo, det er med en viss ærefrykt vi har tatt fatt på oppgaven. Ikke minst siden vi tar over stafettpinnen etter PK og Alex, som det alltid har vært veldig gøy å følge (Per Kristian Voss Halvorsen og Alexander Gjersøe, GB-konferansierer gjennom en årrekke. – journ.komm.).

Men dere sa ja til å gjøre jobben likevel. Hvorfor?

– Vi har jo vært reklameskuespillere lenge begge to, særlig når det gjelder voicing, og jeg tenkte at det kunne rettferdiggjøre at vi leder denne prisen, selv om vi ikke jobber i reklamebyrå.

Halvard er sågar novise i Gullblyanten-sammenheng.

– Ja, jeg har bare vært med på nachspielet tidligere, skal bli gøy å se hvordan resten av kvelden er. Jeg har jo sikkert jobbet med halvparten av de som sitter i salen, på en eller annen måte. Men det blir første gangen jeg serverer dem priser, så det blir spennende.

– Det er litt som å sitte i et fire timer langt bryllup hvor talene er byttet ut med priser, forklarer Tom Aksel.

Før og etter pandemien

Forrige Gullblyanten foregikk 6. mars 2020, én uke før Norge stengte ned.

Kan vi vente oss mye pandemi-prat fra scenen denne kvelden?

– Det ville vært litt unaturlig å unngå problematikken, samtidig er jo folk gått veldig lei, så vi skal holde det til et minimum. Vi har for øvrig lagt oss på en omsorgsfull og inkluderende linje, og håper at publikum vil være like snille med oss som vi med dem.

Duoen har også laget flere videoinnslag som skal vises fra scenen under prisutdelingen.

– Det er jo litt nervepirrende å vite at det sitter en masse utrolig flinke filmskapere i salen, både kreatører, regissører og produsenter, så man blir jo ydmyk. Det vi lager bør jo være på et visst nivå. Heldigvis skal det bare vises én gang!

Hva ellers kan vi vente oss?

– Det blir ekstremt god voicing, det kan vi garantere. Du lurer kanskje på hvem jeg skal ha på meg? Eduard Dressler. Enn du, Halvard?

– En Sergio Georgini

***

Gullblyanten foregår på Hotel Clarion The Hub fredag 15. oktober klokken 17.00. Når prisutdelingen er over ønsker vi:

Velkommen til Gullblyanten Nachspiel på Brød & Sirkus!

Gullblyanten Nachspiel Web 1920x1080

Når prisutdelingen er over blir det etterfest på Brød & Sirkus i Tordenskioldsgate. Frem til 23.30 kan dere spankulere rett forbi køen – vis billett til dørvakten! Vi har holdt av hele 2. etasje for de som vil sitte og klage på at arbeidene deres hadde fortjent bedre – vil du riste av deg skuffelsen er det gratis livekonsert, DJ og dansegulv i bakgården. Gullblyanten har også fått sin egen rabattkode i 2. etasje, som er… *trommevirvel* gullblyanten.

Velkommen til etterfesten!