Bildeblogg åpner streetgallerier

For noen måneder siden ble bildebloggverktøyet bildedagboka.no lansert i Norge. Nå stilles bilder fra nettsiden ut på streetgallerier på flere steder rundt om i landet.

8217 51186 original

I disse dager åpner en utstilling som lar unge nordmenn vise hvem de er i det offentlige lys. På flere steder i Norge åpner streetgallerier med bilder fra unge nordmenns liv. Bildene er brukernes egne fra den nye nettsiden Bildedagboka.no.

- Vi har troen på våre brukere, og vil gi flere muligheten til å se hvilket talenter som finnnes utenfor de store mediene og de store galleriene, sier Marcus Gners, markedssjef i Bildedagboka.no.

Utskiftning
Utstillingene pågår i en måned i fire norske byer på steder der ungdommer oppholder seg. Hver femte dag byttes bildene ut med nye, og det kommer til å bli muligheter for nettsidens medlemmer til å sende inn bilder og få dem satt opp mens utstillingen holder på.

- Vanligvis virker det som om det er en aldersgrense for å få synes i offentlige sammenhenger. Alle har noe å si, og Bildedagboka.no er et verktøy for enkelt å kunne fortelle om sitt liv ved hjelp av bilder. Med streetgalleriene vil vi vise våre medlemmers talenter ute i byen, sier Marcus Gners.

Bilddagboken.se har vært årets mediefenomen i Sverige, med en tilvekst på nærmere 200 prosent på et år. I dag er nettiden Sveriges største nettside med nesten 800 000 medlemmer og 1,2 millioner besøkende per uke. Idéen bak nettsiden er enkel – å la folk fortelle om sine liv ved hjelp av bilder. Nå finnes det samme verktøyet på norsk under navnet Bildedagboka.no.

Streetgalleriene kommer til å være følgende steder:

Oslo – Riverside ungdomshus
Trondheim – Kulturcentret ISAK
Bergen – Ungdomshuset Elvetun
Stavanger – Metropolis / de ungas kulturhus