Lund Bjørnsen og Papiernikova i ADC-juryen

Illustrasjonsagent Ida Lund Bjørnsen i byHands og seniordesigner Jana Papiernikova fra Bleed har blitt innkalt til jurytjeneste i The ADC 102nd Awards, hvor de på nyåret skal juryere kategoriene for henholdsvis illustrasjon og typografi.

Ida Lana
Jana Papiernikova og Ida Lund Bjørnsen.

The One Club for Creativity melder denne uken at 250 kreatører innenfor en rekke fagfelt i 48 land skal delta i den store og mangfoldige juryen for ADC 102nd Annual Awards, den prestisjetunge konkurransen som fokuserer på fremragende håndverk og innovasjon innen design og reklame.

ByHands’ Ida Lund Bjørnsen er rekruttert til Illustration-juryen, mens grafisk designer Jana Papiernikova i Bleed har fått jurytjeneste i Typography-kategorien.

Førstnevnte er daglig leder og grunnlegger av byHands, illustrasjonsagenturet med base i Oslo som var det første i sitt slag i Norge, og som har satt sitt tydelige preg på den kommersielle sfæren siden oppstarten i 2010. I dag består byHands av to illustrasjonsagenter og 15 av landets mest markante illustratører. Lund Bjørnsen skal sitte i en jury ledet av den verdensberømte japanske kunstneren Takashi Murakami.

– Skyhøyt nivå

– Jeg gleder meg veldig til å se alt som rører seg av internasjonale illustrasjonsarbeider, forteller Lund Bjørnsen. – Det er skyhøyt nivå i denne konkurransen, men jeg er helt sikker på at mange norske arbeider kan hevde seg her, så send inn!

Papiernikova, som til daglig er seniordesigner i Bleed, er opprinnelig fra Slovakia, og har erfaring fra New York og fra Anti i Bergen. Hun har vært særlig fremtredende på konsept- og merkevareutvikling, samt innen mote og skjønnhet, og hun har mottatt flere priser og diplomer fra internasjonale konkurranser. Typography-juryen ledes av Veronika Burian, skriftsnittdesigner og medgrunnlegger av det uavhengige typestøperiet TypeTogether.

– Vil bli veldig lærerikt

Papiernikova synes det å bli utpekt til å sitte i juryen for ADC er til stor inspirasjon, og en stor ære.

– I over 100 år har ADC vært med på å sette standarden for design og håndverk, og det å bli spurt om å få delta i juryarbeidet er virkelig en anerkjennelse. Jeg ser frem til både gode og vanskelige diskusjoner, og er overbevist om at dette vil bli veldig lærerikt, sier Jana Papiernikova, seniordesigner i Bleed.

ADC 102nd Annual Awards er en konkurranse som blir arrangert i relativ tandem med søsterkonkurransen The One Show, også arrangert av The One Club for Creativity, som fokuserer på kreative ideer og den kvalitative gjennomføringen.