Blindeforbundet eksporterer fisk

Blindeforbundet har de siste fem årene vunnet tre sølvfisker og en gullfisk for sine reklamefilmer. Nå blir minst en av filmene eksportert til Nederland.

9549 dbf73 original

Det er The Royal Dutch Guide Dog Association som har tatt kontakt og ønsker å bruke filmen «Ikke forstyrr», som vant sølvfisken senest i april, og muligens også «Valpen», som stakk av med Gullfisken i 2007. Tidligere har også filmen «Bare kikker» (Sølvfisk i 2004) blitt eksportert til Danmark og det danske blindeforbundet.

«Ikke forstyrr» er for øvrig i finalen i årets Cresta Awards, og har også fått hederlig omtale i onlinepublikasjoner som Creativity og Adrants.

– Et tegn på at vi gjør noe riktig. – Vi synes selvfølgelig det er veldig hyggelig å kunne hjelpe tilsvarende forbund i andre land. Dessuten er det vel et tegn på at vi gjør noe riktig, sier Gunnar Haugsveen, generalsekretær i Norges Blindeforbund.

Alle filmene er laget av det kreative teamet Karin Lund og Øystein Halvorsen i Try, med ulike produksjonsselskap med på laget.

Haugsveen avviser at det er noe økonomisk å hente på denne eksporten.
– Nei, vi får selvfølgelig dekket utgiftene til selve adopsjonen, men utover det er det ikke noe å hente verken for oss, Try eller produksjonsselskapene. Da må vi nok heller satse på lakseeksport, spøker Haugsveen.

For å se filmene «Bare kikker», «Valpen» og «Ikke forstyrr» på ett og samme sted, gå til blindeforbundet.no.