Blindeforbundet-film havner i det japanske parlamentet

Filmen «Det kunne vært verre» fikk god viral spredning etter at Buzzfeed, Adweek og andre internasjonale nettsteder plukket den opp. Nå har filmen nådd helt til det japanske parlamentet.

47278 15416 original

For en liten stund siden ble filmen vist på den internasjonale førerhundkonferansen (IGDF – International Guide Dog Federation). Her fikk den stor oppmerksomhet, og særlig japanerne falt for den absurde, humoristiske filmen laget av Try/Apt og Fantefilm. En japansk utsending skal nå vise filmen for en gruppe i det japanske parlamentet for å fremme japanske førerhunder og servicehunders rettigheter.

– Det kunne absolutt vært verre, sier informasjonssjefen i Blindeforbundet, Kristin Ruud.

– At filmen kan gjøre nytte for seg utenfor Norges grenser er bare positivt, og det viser at arbeidet vi gjør her hjemme blir lagt merke til.

Kampanjen ble laget etter at en landsomfattende undersøkelse blant Norges førerhundbrukere avdekket at 30 prosent svarte ja på spørsmålet: «Har du de siste 12 måneder blitt nektet adgang til drosje?”. Problemet gjelder ikke bare transportmidler, men også hoteller, restauranter og butikker.

Kreativt team hos Try/Apt er tekstforfatter Øystein Halvorsen og AD Karin Lund. Filmen er produsert av Fantefilm med Magnus Martens på regi.