Blogger om byoriginaler

Alle bymiljøer har eksentriske typer som merkbart skiller seg ut, og i internettalderen nøyer vi oss ikke med å snakke om dem.



En ny variant av fanbloggen har dukket opp i New York, der sosiale nettverksfunksjoner, daglige observasjoner, interaktive kart og en god dose humor brukes for å dokumentere sitt objekts gjøren og laden.

Nettstedet Find He-Man publiserer lesernes daglige observasjoner av en muskuløs mann som alltid går rundt i bar overkropp og har en hårfrisyer og holdning som gjør at han mest av alt minner om tegneseriehelten He-Man.
– Han er en slags lokal helt, sier Paul Briganti til Wired.com. Briganti er student ved School of Visual Arts, og lanserte bloggen sammen med komi-gruppen Beast.

– Det begynte fordi jeg var i banken sammen en venn, og vi snakket om denne fyren. En av de andre kundene hørte hva vi snakket om, og det viste seg at han også kjente til He-Man. Så gikk det opp for meg at stort sett alle i nabolaget kjente til ham, og dermed bestemte vi oss får å starte en slags fanklubb.

Bloggen får et sted mellom 10.000 og 15.000 besøk i måneden.

I Seattle finnes en liknende nettside, Seattle Notables, som blant annet har dedikert seg til en lokal hipster og hyppig nattklubb- og bargjest som går under kallenavnet Slats. I Detroit går den lokale helten under kallenavnet Papa Smurf, mens Santa Cruz har sin egen Robert «Pinky» Valentino. I New York er det selvsagt flere originaler enn He-Man, og kanskje den mest berømte er går under den selvforklarende tittelen Naked Cowboy.