Boklansering med Itera

Safir, senter for frivillig innsats i rusfeltet, fyller ti år i høst. Fredag 23. november ble det markert fest og lansering av boken «Være Gjøre Lære», utarbeidet av Itera Gazette i nært samarbeid med Safir.

7607 afc54 original

– Arbeidet med boken er basert på intervjuer med ansatte, frivillige og deltakere, mennesker som har delt sterke historier, tanker og følelser med en fremmed, sier tekstforfatter og redaktør Hilde Bringsli i Itera Gazette.

– Jeg har blitt tatt i mot med raushet og varme, en ånd som preger Safir. Målet med boken er å formidle hva Safir betyr for enkeltindividene, men også samfunnet. Jeg er overbevist om at vi trenger et tilbud som Safir, og jeg håper derfor at boken kan inspirere andre som ønsker å starte noe tilsvarende, sier Bringsli.

Sammen med kreativ leder Iréne Sætre og designer Christian Brandt har hun laget boken «Være Gjøre Lære».

– Boken dokumenterer og skaper stolthet blant alle på Safir, og vi har blitt bedre kjent med oss selv. I tillegg har vi blitt kjent med de varmhjertede menneskene på Itera Gazette. Det har vært en lærerik og god prosess, sier daglig leder på Safir, Elisabeth Simonsen.

På bildet fra venstre: Caroline Bækkelund Ellingsen (Safir), Hilde Bringsli (Itera Gazette), Elisabeth Simonsen (Safir) og Iréne Sætre (Itera Gazette).