Brenneriveien født på ny som New Layer Group

Studiokollektivet Brenneriveien la ned på tampen av 2018 etter at de mistet lokalene i gata de var oppkalt etter. Nå gjenoppstår samarbeidet mellom de åtte frilansdesignerne og -illustratørene som New Layer Group, som holder hus i Nydalen.

96610 6a567 feature
96613 14e90 feature
96604 70f25 feature
96605 77485 feature
96606 6ec9d feature
96607 ef96e feature
96608 181a5 feature
96609 a792a feature
96611 994eb feature
96612 9d700 feature

New Layer Group lanseres ett år etter at de kom på plass i nye lokaler ved Akerselva i Nydalen. Kollektivet ble til i februar 2019 og består av åtte frilansdesignere og -illustratører, som alle satt sammen i det anerkjente studiokollektivet og print shop-en Brenneriveien.

Da Brenneriveien måtte legge ned, så kollektivet det som en spennende mulighet å fortsette samarbeidet i nye lokaler. Like etter fant de Badebakken 13, et tre etasjes murhus som, etter en lang og kronglete prosess, ble kjøpt av den kjente skulptøren Bård Breivik i 2001. Her bygde han sitt eget atelier, men gav også et løfte om at det renoverte bygget skulle kunne huse kreative formål den dagen han ikke lenger ville ha bruk for det.

Breivik gikk bort i 2016, etter å ha slitt med sykdom over lengre tid. Kunsten og skulpturarbeidet hans har blitt en viktig del av norsk kunsthistorie, og Badebakken 13 fortsetter som et sted for kreativt arbeid. Bygningens første etasje er i dag New Layer Groups nye hjem.

– Kanskje en underlig tid å lansere

Kollektivet består av en eklektisk blanding av stiler, ferdigheter og kulturer. Enten som designere, illustratører eller begge deler, jobber hver enkelt ut ifra sitt eget selskap med egne kunder fra et vidt spekter av industrier og subkulturer. New Layer Group fungerer som paraply og tilrettelegger for samarbeid på tvers av kollektivet.

– Vi har bygget opp til dette øyeblikket i et par måneder, og med hele nedstengingen som har skjedd er det kanskje en underlig tid å lansere på. Men vi er optimistiske og velger å tro at dette faktisk kan være en produktiv tid for frilansere. Så her er altså vi, i den mest prekære tiden vi har opplevd, med en hel gjeng med nye lag!, forteller med-grunnlegger og designer Tom Lenartowicz, til kreativtforum.no.

Kollektivet består av Nick Alexander, Jon Arne Berg, Audun Gjerdi, Tom Lenartowicz (Thrilly), Alexey Novoselov (Novoselove), Fredrik Stabenfeldt, Sveinung Sudbø (Originalkopi) og Morteza Vaseghi.

Tjenester de leverer inkluderer grafisk design, illustrasjon, art direction, konseptutvikling, visuell identitet, digital design, redaksjonell design, typografi, bokdesign, plakatdesign, pakningsdesign, platecovere, wayfinding, skilting, veggmaleri, reklame, sosiale medier, navngiving og tekst, intet mindre.