Britisk team vant Best YET

De to norske teamene som deltok i årets Best Young European Team (Best YET) kom begge på shortlist. Gull og sølv ble vunnet av to britiske lag, mens bronsen gikk til Frankrike.

6553 44d19 original

Det var svenske Tidningsutgivarna som sto som arrangør av konkurransen, der 20 lag fra ti land fikk i oppdrag å lage avisannonser for Legos krigerfigur-serie «Bionicle» (bildet). De to britiske lagene, Zoe Hough og Miranda Abbs fra byrået Lean Mean Fighting Machine, og Enrique Reija og Borja Alvarez fra skolen St. Lukes, sikret seg henholdsvis gull og sølv. Et av de franske lagene kom på tredjeplass. Dermed blir det England som får arrangere neste års konkurranse.

De norske lagene besto av Sven Arild Storberget og Even Moseng, begge førsteårsstudenter på Westerdals School of Communications, og Magnus Høgberg Hansen og Pål Høyer-Andreassen fra McCann.
– De har all mulig grunn til å være fornøyde med sin egen innsats, mener fagsjef for avis i MBL, Helge Holbæk-Hanssen, til Dagens Medier.

Holbæk-Hanssen mener det er eksepsjonelt at to førsteårsstudenter klarer å komme på shortlist i en slik konkurranse.

Den ti mann store juryen var ledet av svenske Tove Langseth fra Lowe Brindfors i Stockholm. Norsk jurymedlem var Lin Strømsheim fra Bates. Vinnerne Hought og Abbs har vunnet en tur til Cannes Lions i juni.